Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz ve Haber Sen Genel Merkezi Kadın Sekreteri Gülseren Güngördü, 30 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan “Geçinemiyoruz” mitingi öncesi Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, Haber Sen Genel Merkezi Kadın Sekreteri Gülseren Güngördü ve Haber Sen Genel Örgütleme Sekreteri Ayhan Zengin, Balıkesir Eğitim Sen Şube Başkanı Gürbüz Şahin, 30 Kasım'da Ankara'da yapılacak olan “Geçinemiyoruz” mitingi öncesi dün Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir’i ziyaret etti.

KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, Türkiye’nin yaşadığı krizin yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda toplumsal bir kriz olduğunu vurgulayarak, "Bu krizler bir anda oluşmadı. Yıllardır izlenen politikalar sonucunda bu noktaya geldik" dedi. Çalışma koşullarının zorlaştığını ve yoksulluğun derinleştiğini ifade eden Yılmaz, "Öğrencilerimiz açlıktan bayılıyor. Bir öğün ücretsiz yemek kampanyası talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Sevgi Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri ile halkın gerçek ekonomik durumunun birbirinden farklı olduğunu belirterek, "Halkın enflasyonu, resmi enflasyondan çok daha yüksek" dedi. 30 Kasım’daki mitingde siyasi iktidarı uyarmak ve emekçilerin sorunlarına dikkat çekmek istediklerini ifade etti.

Ziyarette ayrıca işsizlik oranlarının artması ve gençlerin iş bulmakta zorlanması da gündeme geldi. Yılmaz; "Gençler iş bulsalar bile geçinemiyorlar. Bu kadar büyük bir yükün altında ezilmeyeceğiz" diyerek, emekçilerin sesini duyurmak için mücadele edeceklerini belirtti.

 

BASININ ROLÜNE DEĞİNDİ

Haber Sen Genel Merkezi Kadın Sekreteri Gülseren Güngördü, basının yoksulluğu ve toplumsal sorunları duyurmadaki önemine değinerek, "Halkı bilgilendirecek olan gazetecilerimiz, sorunlarımızın görünür olmasını sağlayacak" dedi ve "Yalancı bir basın yerine, tarafsız ve gerçekleri yansıtan gazetecileri yanımızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haber Sen Genel Merkezi Kadın Sekreteri Gülseren Güngördü, miting alanında basının varlığının kendilerine güç vereceğini ifade ederek, Balıkesirli gazetecileri 30 Kasım’daki mitinge katılmaları için davet etti.

Öte yandan gerçekleşen ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

HABER: BUSE ASLAN