Gömeç Engelliler Derneği’nin organizasyonu ile Gömeç Belediyesi ve Otizm Federasyonu’nun katkıları ile düzenlenen “Otizm” konulu seminer “ENGEL YOK” başlığı ile gerçekleştirildi.

Gömeç Engelliler Derneği’nin organizasyonu ile Gömeç Belediyesi ve Otizm Federasyonu’nun katkıları ile düzenlenen “Otizm” konulu seminer “ENGEL YOK” başlığı ile İntarland Tatil Sitesi’nde gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Gömeç Engelliler Derneği Başkanı Nagihan Eser, 12 yıldan bu yana arkadaşları ile birlikte, bedensel ve zihinsel engelli çocuk ve yetişkinlerin hayata tutunabilmeleri için çaba gösterdiklerini vurgularken, “Biz kocaman bir aileyiz.” dedi.

Gömeç Engelliler Derneği Başkanı Nagihan Eser açılışta yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi. Eser, “Hepimiz bir şekilde engelliyiz, ya da engelli adayıyız.  Hiçbirimiz bir saat sonunda ne yaşayacağımızı bilmiyoruz. Aramızda bulunan Salih hocam Amerika’da kurulu bir düzeni varken geçirdiği bir trafik kazası sonucu tüm belleğini yitirdi. Uzun süren bir tedavi sonucu yaşama tutunarak Gömeç’e yerleşti. Salih hocam ve bu seminerin gerçekleşmesinde çok büyük çaba harcayan başta Otizm Federasyonu Balıkesir Temsilcisi Gülten Narlı ve Otizm Federasyonu temsilcisi uzman psikolog Tolga Nasuh Aran’a emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Çevremizde farkındalığın, kabullenmenin artırılması adına bir dizi eğitim seminer dizisinin yararlı olacağını düşünerek ilk etkinliğimizi bugün gerçekleştirmekteyiz” dedi.

23 yaşındaki oğlu ileri derecede otizmli olan Balıkesir Otizm Federasyonu Temsilcisi Gülten Narlı; Türkiye’de engelli eğitiminin yetersiz olduğuna dikkat çekti.  Uzun yıllar ABD’de yaşadıktan sonra dört yıl önce ailesi ile birlikte Gömeç’e yerleşen Narlı, Gömeç Engelliler Derneği yöneticileri ile tanışarak dernekte görev üstlenmiş. Gülten Narlı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Amerika’da engelli bireylerin eğitimi için aileyle birlikte akşamları belli okullarda eğitimler veriliyor. Eyalet ve ulusal çapta seminerler düzenleniyor. Dört yıl önce aileleri eğitmek için bir seminerler düzenlemek hayalimdi. Gömeç Engelliler Derneği ile beraber bu hayalimi gerçekleştirmiş olmaktan dolayı çok mutluyum. Anne gözüyle, tecrübelerimi bu seminerle iletme olanağı buldum. Başarılı bulduğum teknikleri, seminer ve eğitimlerden edindiğim tecrübelerimi ailelere iletmek istedim. İkinci kez gerçekleştireceğimiz seminerin konusu ‘Engellilerde Ergenlik ‘olacak.”

HABER: HABER MERKEZİ