Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, Kurban Bayramı’nda kurbanlık alacak olan vatandaşları uyardı.

2024 yılı kurbanlık fiyatları Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala açıklandı. Açıklanan fiyatlar ile birlikte kurbanlık fiyatları bir önceki yıla göre iki kat pahalandı. Büyükbaş canlı kilo fiyatı 280 ila 340 lira arasında, küçükbaş fiyatları ise 250 ile 300 lira arasında belirlendi.

ÇIKAR “KURBANLIKLAR KURBAN PAZARINDAN YA DA GÜVENİLİR BİR SATICIDAN ALMALI”

Vatandaşların 16 Haziran'da başlayacak olan 2024 Kurban Bayramı için kurbanlık arayışının başladığını belirten Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kurban kesimlerinin hijyenik ve belirlenen alanlarda yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Çıkar, “Vatandaşlarımız kurbanlıklarını, Kurban Pazarı’ndan ya da güvenilir bir satıcıdan almalı. Kendi sağlıkları açısından kurbanların muhakkak veteriner bulunan yerlerde kesilmesi lazım. Hastalık riskini ortadan kaldırabilmek için hijyen unsurunu sağlamaya çok dikkat etmemiz lazım. Kasaplar Odası olarak belirlediğimiz kesim alanlarında kurban kesebilirler ancak kendi kesim alanlarını tercih eden vatandaşlar bu alanların hijyen ve uygunluğuna dikkat etmeli” diye konuştu.

Kurban kesiminden sonra etlerin muhafaza edilmesi konusunda çok dikkatli olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Çıkar, “Kurbanlık hayvanın kesiminden sonra vatandaşlarımız etleri dikkatli ve uygun bir şekilde muhafaza etmelidir. Kesilen etleri poşetlerde asla muhafaza etmemeliler. Poşetlerden çıkarılıp kaplara koyularak muhafaza edilmelidir. Aksi takdirde etler yeşillenebilir ve bozulabilir. Kesilen kurban boşa gider. Bu durumda gıda zehirlenmesi yaşamamak için etleri atmalısınız. Etler kesimden sonra en az 24 saat dinlendirilmeli. Kesilen etler buzdolabında en fazla bir hafta bozulmadan tazeliğini muhafaza eder bu yüzden uygun büyüklüklerde ambalajlanıp buzlukta bir ay, şoklandıktan sonra eksi 18 derecede 6 ay saklayabilirler. Kurban Bayramı’nda kasap üyelerimiz yoğun çalışacak ve bayram boyunca kasaplarımız açık olacak. 4 gün süren bayramda kasaplarımızın güzel iş yapacağına inanıyorum. Kurban kesen vatandaşlarımız kurban etini işletmek için kasaplarımıza gidecek. Kıyma çektirme, sucuk doldurma, bütün kuzu işleme gibi işlemlerden belirlenen fiyatlar üzerinden kazanacaklar. Bayramdan sonraki bir ay kasaplarımız için durgun geçebilir” dedi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER