Çanakkale Destanı'nın anlatıldığı " Çanakkale Gezici Sergi Müzesi" Sındırgı’da ziyaretçilerini ağırladı.
Sındırgı ilçesinde, Çanakkale Savaşı’na dair belge, eşya ve görsellerin yer aldığı “Çanakkale Gezici Sergi Müzesi”, vatandaşların ve öğrencilerin ziyaretine açıldı. Şehitler Haftası kapsamında düzenlenen sergi, Sındırgı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Akpınar Yaşam Merkezi’nde kuruldu.
Gezici müze, Çanakkale Savaşı’nın tarihi ve manevi yönünü gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen bir sosyal proje olarak dikkat çekiyor. Türkiye genelinde birçok şehirde vatandaşlarla buluşan sergi, Sındırgı’da da geniş bir katılım ve ilgiyle karşılandı. Sergi salonunda savaş dönemine ait orijinal materyaller, fotoğraflar, askeri eşyalar ve döneme ışık tutan çeşitli belgeler yer aldı.
Sergiyi ziyaret edenler arasında Sındırgı Belediye Başkanı Serkan Sak, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Sönmez ve Yasin Gökçe de yer aldı. Sergi sonrası basına açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Serkan Sak, projenin tarih bilincinin güçlendirilmesine katkı sunduğunu belirterek şunları söyledi:
“Çanakkale sadece bir zaferin değil, aynı zamanda bir milletin yeniden var oluşunun simgesidir. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu mücadeleyi daha iyi anlayabilmek ve anlatabilmek amacıyla gezici müzeyi ilçemize kazandırdık. Bu tür etkinlikler, özellikle gençlerimizin tarihi yerinde öğrenmesi ve manevi değerlerimizi kavraması açısından büyük önem taşıyor.”
Sergiye ilgi gösteren ziyaretçiler arasında çok sayıda öğrenci ve öğretmen de yer aldı. Eğitim kurumlarından gelen gruplar, rehberler eşliğinde sergiyi gezerek Çanakkale Savaşı’na dair bilgi edindi.
Çanakkale Müzesi Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan ise yaptığı açıklamada, gezici müzenin 15 yıldır Türkiye’nin dört bir yanında vatandaşlarla buluştuğunu söyledi. Yürükaslan, müzede sergilenen birçok eşyanın yalnızca bu gezici müzede görülebileceğini vurguladı. Projeye ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Bu sergi Türkiye’nin en büyük gezici müze projelerinden biri. ‘Bir gün değil, her gün Çanakkale’ sloganıyla yola çıktık. Çanakkale’ye gitme imkânı olmayan vatandaşlarımıza bu ruhu yaşatmak istiyoruz. Özellikle gençlerin tarihimize tanıklık edebilmesi, savaşın insan hayatına etkilerini görebilmesi için bu sergiyi büyük bir özenle hazırlıyoruz.”
HABER: HABER MERKEZİ
Yorum yapın