19 Ekim Muhtarlar Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören ve Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler'in ev sahipliğinde düzenlenen kahvaltı organizasyonu ile kutlandı.

Kutlama programı, Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na muhtarlar tarafından çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk töreni ardından program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Günün anlam ve önemine dair konuşma ise Ören Mahalle Muhtarı İlker Kurt tarafından gerçekleştirildi. Günün anlam ve önemine yönelik yapılan konuşma sonrası muhtarlar Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in düzenlediği kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Blue Port Hotel’de düzenlenen kahvaltıya Burhaniye Kaymakamı İlyas Memiş, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Cumhuriyet Başsavcısı Turgay Osman Taş, Burhaniye İlçe Jandarma Komutanı Ünal Bayhan, Burhaniye İlçe Emniyet Müdürü Faik Karabaş, Garnizon Komutanı Yusuf Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni, Belediye Başkan Yardımcıları Oktay Erbalaban ve Ayten Tuna’nın yanı sıra, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye birim müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Düzenlenen kahvaltı organizasyonunda konuşan Başkan Deveciler, muhtarların demokrasinin mihenk taşı olduğunu ve hizmet adına büyük önem taşıdıklarını belirterek “Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Muhtarların partisi yoktur. Bu yüzden muhtarlar halkın güvenini kazanmış çalışkan, adil, hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Muhtarlarımız hizmetin en hızlı şekilde halkımıza ulaştırılmasında en önemli mihenk taşı olmakla beraber bu zorlu görevi büyük bir özveri ve meşakkat ile yerine getirmektedir” dedi.

Başkan Deveciler konuşmasının devamında ise şunları söyledi. “Bugüne kadar her zaman muhtarlarımızın yanında olduk, bundan sonra da olacağız. Tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, görevi başında bulunan tüm muhtarlarımıza başarılar diliyor, ebediyete intikal etmiş muhtarlarımıza da rahmet diliyorum” dedi.

Düzenlenen kahvaltı sonrası Başkan Yardımcısı Ayten Tuna günün anlam ve önemi için muhtarlara hediye paketleri verdi.

HABER: BÜLTEN