Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde yayımladığı mesajında, Cumhuriyetin kadın hakları, eşitlik ve özgürlük anlamına geldiğini vurguladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Cumhuriyetimizin ilanının 101. yıl dönümünü kutlamak için bir mesaj yayımladı. Mesajında, Cumhuriyetin önemine ve değerlerine vurgu yapan Başkan Mirza, "Cumhuriyetimizi büyük sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimize ve değerlerine sımsıkı bağlıyız" dedi.

Mirza, Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda toplumsal eşitlik ve özgürlük anlamına geldiğini belirtti. "Cumhuriyet; kadın hakları demektir, soyadı kanunu, eşit miras hakları ve eğitim özgürlüğü demektir. Cumhuriyet, yetkilerin sadece Türk Milletine ait olduğu, egemenliğin ‘kayıtsız şartsız’ millette olduğu bir yönetim anlayışıdır" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Başkan Mirza, Cumhuriyetin getirdiği özgür düşünce, özgür basın ve özgür birey olma konularında da önemli mesajlar verdi. "Emperyalizme karşı mücadelenin zaferle sonuçlandığı, tarihin gördüğü en büyük destanın ardından kurulan Cumhuriyetimizin, insanlık onuruna en uygun yönetim biçimi olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Başkan Dursun Mirza, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları ile kahraman şehit ve gazileri saygı ve minnetle andığını belirterek, tam bağımsız Türkiye için Cumhuriyete her zaman sahip çıkacaklarını söyledi.

Son olarak, Bandırmalı vatandaşlar ve tüm milletin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dilekleriyle kutlayan Mirza; "Bu özel günde birlik ve beraberliğimizin güçlenmesini diliyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN