Bandırma Belediye Meclisi, haziran ayı Olağan Toplantısı'nda Dursun Mirza başkanlığında bir araya geldi.

Bandırma Meclisi haziran ayı 2024-2029 döneminin üçüncü toplantısında önemli kararlar alındı. Açık alanlarda yer işgali sorunu Meclis gündeminde görüşüldü. Toplantıda 7 gündem maddesine ek olarak 1 mazeret ve 2 gelen evrak olmak üzere toplamda 10 gündem maddesi görüşüldü. Toplantı, geçmiş toplantı tutanağının okunmasıyla başladı ve Bandırma Belediyesi'nin mayıs ayı boyunca gerçekleştirdiği faaliyetler paylaşıldı. Başkan Mirza, festival bütçelerinin sponsorlar tarafından karşılanacağını duyurdu.

Toplantıda, Enerji Yönetimi Birimi yönergesinin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü iç hizmet yönetmeliğine eklenmesi talebi oy birliğiyle kabul edildi. Mimarlardan ve mühendislerden alınacak yenileme ücretinin iptal edilmesi talebi de oy birliğiyle kabul edildi. Karavanların Kamp ve Karavan Park Alanları dışında konaklama ve park yapılmasının yasaklanması talebi ise İmar Komisyonu'na havale edildi.

Açık ve kapalı alanlardaki yer işgaliyle ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilerek İnceleme Araştırma ve Tarife Komisyonu'na sevk edildi. Başkan Mirza, yer işgali sorununun Bandırma'nın en önemli sorunlarından biri olduğunu vurgulayarak, çözüm bulunması gerektiğini belirtti.

Norm Kadro (Memur) Uygulamaları hakkındaki madde oy birliğiyle kabul edildi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ne haşere popülasyonu hakkında ilaçlama yetkisi verilmesi talebi de oy birliğiyle kabul edildi.

Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden gelen evraklarla ilgili olarak her 3 yılda bir ihaleye çıkılması kararı oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, Marmara OSB çalışmaları hakkında Bandırmalıların ve meclis üyelerinin bilgilendirilmesi için belediyede bir bilgilendirme birimi oluşturulması önergesi de oy birliğiyle İnceleme Araştırma ve İmar komisyonuna sevk edildi.

Konu hakkında görüş bildiren AK Partili Belediye Meclis Üyesi Oya Yücel, Marmara OSB'nin Bandırma için önemli olduğunu ve halkın bu konuda bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Mirza da Marmara OSB'nin önemine dikkat çekerek, konunun daha detaylı bir şekilde ele alınacağını söyledi.

Toplantının sonunda temmuz ayı Meclis toplantısının tarihi 4 Temmuz 2024 Perşembe günü olarak belirlendi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER