Balıkesir Mimarlar Odası’nın da içinde bulunduğu “Türkiye’nin Deprem Gerçeği” başlığıyla 17 ağustos depreminin 25. yılında düzenlenecek Marmara Bölgesinde mimarlık, planlama ve afet yönetimi sempozyumunu 16 Ağustos tarihinde İstanbul’da yapılacak.

Balıkesir, Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli Ve Sakarya Mimarlar Odası Şubelerinin ortaklaşa gerçekleştireceği sempozyum hakkında bilgi veren Mimarlar Odası Balıkesir Şube Başkanı Betül Dikici, sempozyumun ülkemiz ve bölgemiz için olumlu sonuçlar vermesini diledi.

Dikici; “Mimarlar Odası olarak, sahip olduğumuz mesleki uzmanlık ve toplumsal sorumluluklarımız kapsamında; sağlıklı ve güvenli kentleşme ve yaşam çevrelerinin oluşturulması, afetlere karşı sağlam yapılı çevre üretiminin sağlanması, kültürel, tarihî ve mimari mirasın korunarak gelecek nesillere aktarılması amacıyla kamu ve toplum yararı doğrultusunda “Türkiye’nin Deprem Gerçeği: 17 Ağustos Depreminin 25. Yılında Marmara Bölgesinde Mimarlık, Planlama ve Afet Yönetimi Sempozyumu” düzenlenmektedir.

16 Ağustos 2024 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “Türkiye’nin Deprem Gerçeği: 17 Ağustos Depreminin 25. Yılında Marmara Bölgesinde Mimarlık, Planlama ve Afet Yönetimi Sempozyumu” mimarlık meslek ortamına ve tüm ilgilenenlerin katılımına açık olacaktır” dedi.

 

 

HABER: SERPİL YILDIZ