Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri, TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada Türkiye 3.lüğü elde etti ve uluslararası "Regeneron ISEF" yarışmasında ülkemizi temsil etmeye hak kazandı.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin uluslararası alandaki başarılarını duyurdu. Merkezi öğrencilerinden Ceyda Bozan ve Aytunç Örencik'in, Kimya Öğretmeni Pınar Sabaz'ın danışmanlığında hazırladıkları "Grafen Kuantum Nokta Temelli Voltametrik Hidrojen Peroksit Biyosensörüyle Erken Hücresel Stres Tespitinin Araştırılması" başlıklı proje, TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Türkiye 3.lüğü elde etmişti.

Bu başarının ardından TÜBİTAK tarafından yapılan ek değerlendirmede öğrenciler, proje sunumlarını İngilizce olarak gerçekleştirerek uluslararası yarışmalarda ülkemizi temsil etme hakkı kazandılar. Dünyanın en büyük üniversite öncesi bilim yarışması olarak kabul edilen ve lise öğrencilerinin Nobel’i olarak görülen "Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması," 10-16 Mayıs 2025 tarihleri arasında ABD'nin Ohio eyaletindeki Columbus şehrinde gerçekleştirilecek.

Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, projede emeği geçen başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere kurum idarecileri ve velilere teşekkür ederek, yeni yarışmada da üstün başarılar ve güzel sonuçlar diledi.

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU