Edremit ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, kendilerine ait olmayan bir bahçeden 100 kilogram zeytinyağı toplayan 3 şahıs yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından körfez ilçelerinde zeytin üretimi ve hasadının yapıldığı bölgelerde suçların önlenmesi, azaltılması ve mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla yapılan analiz çalışmaları sonucunda kritik öneme haiz noktalarda komando timleri tarafından İHA dron ve teknik cihazlar yardımıyla takip ve kontrol çalışmalarına başkandı.

Edremit ilçesi Kızılkeçili Mahallesi’nde 2 Ekim 2024 günü hareket tespit edilmesi üzerine; H.T, M.T. ve H.K, isimli şahısların kendilerine ait olmayan zeytin bahçesinden 100 kilogram zeytin topladığı tespit edilmesi üzerine Jandarma Asayiş timleri tarafından şahıslar, suçüstü yakalandı.

Yakalan 2 şüpheli; Edremit Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında adli işlemlerin ardından tutuklanmış, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ele geçirilen 100 kilogramlık zeytin ise bahçe sahibine teslim edildi.

HABER: BUSE ASLAN