Balıkesir spor şehri olma yolunda önemli adımlar ile ilerliyor.  Şehre son dönemde kazandırılan modern spor tesisleri ve önemli şampiyonalara ev sahipliği yapılması Balıkesir’in sporda ki çıtasını ilerilere götürdü.

2023 yılında Avrupa Triatlon Şampiyonası’na ev sahipliği yapan Balıkesir, bu başarılı ev sahipliğini ödül ile taçlandırdı. Başarılı ev sahipliği ve Başkan Yücel Yılmaz’ın vizyonu ‘2023 yılının en başarılı yerel organizasyon’ ödülünü getirdi.

Son yıllarda çeşitli spor dallarında gerçekleştirdiği organizasyonlar ile dikkat çeken Balıkesir, Avrupa Triatlon Birliği’nin verdiği ödülle spor organizasyonlarında ne denli başarılı olduğunu kanıtladı.

2021 yılından sonra Türkiye’nin bu ödüle ikinci kez layık görülmesi, ödülün de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın önderliğinde gerçekleştirilen organizasyon ile gelmesi spor camiasını mutlu etti.

Bu başarının mimarı da, Balıkesir’i spor şehri yapma yolunda emin adımlar ile yürüyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz dır.    

Geçen yıl gerçekleştirilen Avrupa Triatlon Şampiyonasına 32 ülkeden yaklaşık yerli ve yabancı bin 200 sporcu katıldı. O şampiyonada ki başarılı organizasyon sonrasında 2024 Avrupa Triatlon Şampiyonası da Balıkesir’e verildi. Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan şampiyona için Başkan Yılmaz düğmeye bastı.

Avlu’ya kazandırılan kanal, su ile doldurulduğunda dünyanın en büyük havuzu oluyor. 2019 yılından bu yana Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın gayretleri ile Avlu’da bir Avrupa Triatlon Kupası ve bir de Avrupa Triatlon Şampiyonası gerçekleştirildi.

Şimdi ikinci kez Avrupa Şampiyonasının Balıkesir’e verilmesi spor şehri olma yolunda ne kadar çok yol kat ettiğimizin göstergesi. Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, gerçekleştirilen organizasyonun ödül ile taçlandırılmasında Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın gayret ve desteklerinin önemine değindi. Başkan Yalçınkaya, mutluluğunu ‘İki deniz bir şehir, spor kenti Balıkesir’ diyerek yaşıyor ve gelinen nokta da Başkan Yılmaz’a katkılarından dolayı teşekkür ediyor.  

Bu anlamlı ödülün Balıkesir’e verilmesi, bu yılki Avrupa Triatlon Şampiyonası’nın yine Balıkesir’de yapılacak olması bu şehirde yaşayan insanları, spor severleri, sporcuları mutlu edecektir.

Bu başarının, bu mutluluğun gururu ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ındır.