Herkese selam! Bugün biraz yolda yürürken aklıma takılan bir şeyi paylaşmak istedim. Balıkesir’de dolaşırken yaya geçitlerinin neredeyse hiç görünmediğini fark ettim. O çizgiler var ya, tam hatırlamıyorum ne zaman boyanmış, artık solup gitmiş.

Yaya geçidi dediğin şey, bizim güvenliğimiz demek. Ama nasıl güvenli olur ki? Çizgiler silik, araçlar duracak mı diye bekliyoruz, bazen durmayan oluyor, bazen biz bir adım atmaya korkuyoruz. Hem biz yayalar zor durumda kalıyoruz, hem de sürücüler yolun tam ortasında ne yapacağını bilemez halde.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuya el atmasını çok isterim. Ne bileyim, biraz boyasalar, çizgiler gözümüze çarpsa hem biz rahat geçeriz hem de sürücüler dikkat eder. Basit ama önemli bir şey sonuçta.

Umarım bu küçük ses duyulur ve yaya geçitleri tekrar görünür olur. Hepimizin güvenliği için!

Yaya geçidi sadece bir çizgi değil; bir hak, bir can güvenliği, bir medeniyet göstergesidir. Bu hassasiyetin tüm kent yöneticileri tarafından da paylaşıldığını umuyor, konunun bir an önce gündeme alınmasını diliyorum.

***

TEŞEKKÜRLER BAŞKAN PALAZ

Bir Gönenli olarak içimden geçenleri birkaç satırla paylaşmak istedim. Çünkü ilçede güzel şeyler oluyorsa, bunu dile getirmek ve emeği geçenlere teşekkür etmek gerektiğine inanıyorum.

Son zamanlarda Gönen’de yapılan çalışmaları hepimiz fark ediyoruz. Özellikle Belediye Başkanı İbrahim Palaz ve ekip arkadaşlarının uyumu, sahadaki çalışmalarda gösterdikleri gayret ve vatandaşlarla kurdukları samimi diyaloglar gerçekten takdire şayan.

Ana caddelerdeki eski aydınlatmaların yerine modern LED sistemlerin getirilmesiyle ilçe geceleri adeta başka bir kimliğe büründü. Hele ki Şehir Parkı… Artık geceleri ışıl ışıl. Ailelerin, gençlerin, çocukların güvenle vakit geçirebildiği, keyifle yürüyüş yapabildiği bir yer haline geldi. Bu sadece bir ışıklandırma meselesi değil; bu, ilçede kendimizi daha güvende ve huzurlu hissetmemizi sağlayan bir değişim.

Yol çalışmaları da göz ardı edilemez. Hem merkezde hem mahallelerde yapılan asfaltlama ve parke taş çalışmaları sayesinde yollar artık daha düzenli, daha konforlu ve daha modern görünüyor.

Kısacası, Gönen’de olan biten her güzel gelişmeyi görmekten mutluyum. Başkan İbrahim Palaz’a ve emeği geçen herkese bir Gönenli olarak teşekkür ediyorum.

***

DOSTLUK NEDİR?

Hayat ne garip değil mi? Bir yandan koşuşturuyoruz, bir yandan yalnız kalıyoruz. İşte böyle zamanlarda gerçek dostlar insanın içini ısıtıyor. Dostluk, sadece beraber kahve içmek ya da dışarıda takılmak değil bence. Zor zamanda yanında olan, seni dinleyen, derdini anlayan insandır dost.

Gerçek dost bulmak kolay değil. Bazen yıllardır tanıdığın biri çıkar yanına, bazen yeni tanıştığın biri. Ama önemli olan, yanında olduğunda kendini rahat hissetmendir. Çünkü dostlukta samimiyet her şeydir.

Tabii ki dostluk kolay değil. Arada kırgınlıklar oluyor, bazen lafı anlaşılmıyor, küçük tartışmalar çıkıyor. Ama dostluk, o engelleri aşabilmekle güzel oluyor. Günümüzde sosyal medya yüzeysel, gerçek dostluklara hasret kaldık.

Bizim memlekette derler ki, “Dost kara günde belli olur.” Yani zor zamanlarda yanınızda olan dost, gerçek dosttur. Onlara sahip çıkalım, onları kaybetmeyelim. Çünkü dostluk, hayatın en güzel hediyesi.

Unutmayalım, dostluk bir çiçek gibi. Ona iyi bakarsan büyür, sevgi verirsen güzelleşir. İhmal edersen solar gider.

Hayat kısa, dostluk uzun. İyi dostluklar, hep yanınızda olsun….