Trendyol 1’inci Lig ekibi Yeni Malatyaspor ile Teknik Direktör Yılmaz Vural arasındaki uyuşmazlığa ilişkin yapılan itiraz, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu tarafından karara bağlandı.

      Tahkim Kurulu, Teknik Direktör Yılmaz Vural’ın Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’nun 18 Nisan tarihli kararına karşı yaptığı itirazını inceledi ve kararının kaldırılmasına karar vererek davacının itirazının kısmen kabulü ile maaş alacağının 69.166,66 TL olarak kabulüne hükmetti.

      Kurul ayrıca, taraflar arasındaki sözleşmenin “diğer ödemeler” başlığı altında düzenlenen 4.500.000,00 TL tutarlı alacağın kabulü ile “ilave ödemeler” başlığı altında düzenlenen alacağın ise 288.888,00 TL olarak kabulüne, fazlaya dair taleplerin reddine de oy çokluğu ile karar verdi.

      2022-2023 sezonunda 1’inci Lig’de Yeni Malatyaspor’un başına geçen Teknik Direktör Yılmaz Vural, 4 maçta 2 mağlubiyet, 1 galibiyet ve 1 beraberlik yaşamış, sonrasında da 6 Şubat depremleri nedeniyle Yeni Malatyaspor, lige devam edememişti.

      Teknik Direktör Yılmaz Vural 360 dakika sonrasında, soyadına uyan bir vur ve al yaparak, dudak uçuklatan bir alacağı hak etmiş.      

      Yeni Malatyaspor’un 2023-2024 sezonuna da katılmamasıyla birlikte, Yılmaz Vural’da takımdan ayrılmıştı.

      Yeni Malatyaspor, 2024-2025 sezonuna başladı ama 2 haftadır sahaya çıkmadığı için hükmen yenik sayıldı.

      Gelinen noktada Yeni Malatyaspor, büyük ihtimalle küme düşürülecek.

Futbol sözleşmelerinde yazılı olan rakamlar zaten büyük.

İşler ters gidip hukuk işlemeye başladığında yazılı olan rakamların karşılığı olan tazminat rakamları da çok ve daha çok büyüyor.

Ne olursa olsun! Yukarıda yazılı olan alacak miktarları, çok büyük bir rakam.

Ocak 2020'de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM);

- Türkiye'de futbolla ilgili ihtilaf ve anlaşmazlıklarla ilgili son kararları veren Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Tahkim Kurulu'nun yapısının bağımsız ve tarafsız olmadığını, Türkiye'den TFF Tahkim Kurulu'nun bağımsızlığını sağlayacak yapısal reformlar yapmasını istemişti.

- TFF Tahkim Kurulu'nun TFF Yönetim Kurulu tarafından atandığını ve yönetim kurulunda spor kulüplerinden eski yönetici ve üyelerinin görev yaptığını belirtmişti.

- Tahkim Kurulunun, TFF Yönetim Kurulu tarafından atanıyor olmasından dolayı etkiye açık olduğunu, çoğu spor hukukunda uzman akademisyen ve avukatlardan oluşan TFF Tahkim Kurulu üyelerinin görevlerini nasıl yapacağını düzenleyen bir profesyonel davranış kuralları bulunmadığını kaydetmişti.

- TFF Tahkim Kurulu'nun görev süresi ile onu atayan yönetim kurulunun görev süresinin aynı olmasının da tarafsızlık ve bağımsızlık için şüpheli bir durum olduğunu bildirmişti,

- TFF Tahkim Kurulu üyelerinin göreve başlarken bağımsızlık ve tarafsızlık yemini etmediğini de hatırlatmıştı.

AİHM, yapılması gerekeni yazmıştı.

Sonuç! Vur ve al.

      Duydum sizi! ‘Adı geçen takımın zaten parası yok ve de alacağı olanlar, hiçbir şey alamaz’ diyorsunuz. Haklısınız, bu da madalyonun diğer yüzü.

Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.