TÜRKLERİN ANAYURDU

 

Türklerin göçebe olduğu, Orta Asya’da yaşadığı, 1071 Malazgirt Zaferiyle Türklere Anadolu’nun kapılarının açıldığı söyleminin doğru olmadığı artık yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Yalan yazılan tarihin aksine, Türklerin çok eski çağlardan beri, üzerinden binlerce yıl geçse de bu kadim topraklarda olduğu kanıtlarıyla artık ortada.

1922'de Atatürk’ün talimatıyla yayımlanan ve 2002 de Dr. Yusuf Gedikli’nin düzenlemesiyle basılan Pontus Meselesi kitabında şöyle der:

Her şeyden evvel dünya kamuoyu bilmelidir ki, Anadolu toprağı baştan sona Türk’tür. Türkler Anadolu’ya Ertuğrul Gazi hatta Selçuklu ile gelmiş değildir. En eski zamanlardan beri Anadolu’da Türk ırkı vardır. Anadolu’nun ilk sakinleri tarihin gösterdiğine nazaran Turanlılardır.Sümerlerin Türk olduğunu ispatlayan meşhur Alman Doğubilimci Fritz Hommel’dir. Hommel, bugün Louvre Müzesinde bulunan çıkık elmacık kemikli Sümer kadın heykellerine dikkat çeker ve M.Ö. 3000 ler ve 4000 lerde Irak’ta yaşayan Sümerlerin Turani kavim olduğunu belirtir.Lisanları da anne, oğul, dingir gibi kelimelerle sabittir ki Türkçedir. Hititlerden kalan eserler, Yazılıkaya, Ayasalug, Karabel Abidesi, Gavur Kalesi yazıtlarından anlaşıldığı üzere dillerinin Türkçe olduğunu gösterir.”

Sümer metinleri, Orhun Abidelerindeki milli şuur, duygu ve düşünceler de Türklüğün bir kültür mirasıdır.Geçtiğimiz günlerde Moğolistan’da bulunan, İkinci Göktürk Devleti’nin kurucusu Kutluk İlteriş Kağan’a ait olduğu tespit edilen anıt kompleksinde 12 satırlık eski Türk yazısı, aslan figürlü heykeller de dikkat çekmektedir.Bu anıtın bulunması Türkler için büyük önem taşımaktadır.

Ordu’nun Mesudiye ilçesi Esatlı köyünde kaya resimlerinde bulunan Göktürk alfabesiyle üç satırlık yazı, Orta Asya’daki kaya resimleriyle aynıdır.Hakkari’nin Gevaruk Yaylasında bulunan kaya resimlerinin aynısı Bişkek’te,Kırgızistan yakınlarında Saymalı Taş’ta da bulunmuştur, bunlar aynı kültürden, aynı resimlerdir.Bir çok değişik yerlerde bulunan resimler, heykeller, tamgalar aynı veya şaşırtıcı benzerliktedir.

Bir çok veriler ışığında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki Kürtlerin çok büyük bir kısmı Kürtleşmiş Türkmenlerdir. Karakeçililerin, Türklerin Kayı boyundan olduğu söylenmektedir.

Prof. Kazım Mirşan Türk tarihinin M.Ö. 15.000’lere dayandığı,Sümer, Hitit, Frig, Etrüks gibi uygarlıkların kökeninin Türklere dayandığı Çin’in bir sır gibi sakladığı Beyaz piramitlerin Türklere ait olduğunu söylemektedir.Buraya kaçak yollardan giren bazı araştırmacılar içinde Uygur Türklerine ait mumyaların bulunduğunu ve yazıtların olduğunu fotoğraflamışlardır.Çin niye bu bölgeyi sır gibi saklıyor?

Dünyanın ilk yerleşim yerlerinden biri olarak gösterilen, insanlık tarihini değiştiren Göbeklitepe’de yapılan kazılarda bulunan heykel bulunduğu gece niye çalındı?Gerçeklerin ortaya çıkmaması için, çıkan heykel Hakasya Türklerine ait heykellere benzediği için mi çalındı?

30-35 bin yıllık Bosna piramitlerinin teknolojileri niye bize dayatılan tarihle uyuşmuyor, diğer ülkelerdeki piramitlerle benzerlikleri ne? Bosna piramitlerinde bulunan tünellerdeki sembollerin bir çoğunun Göbeklitepe’dekilerle benzemesi tesadüf mü?

Bizlere öğretilen tarih, bugünkü verilerin ışığında benim gibi tarihimizi merak eden,seven, sorgulayan kişiler ve insanlık için hiçbir şey gizlenmeden, tüm kanıtlarıyla yeniden yazılmalı.Gerçekler artık tek tek önümüze çıkıyor. Şimdi parçaları birleştirmek daha kolay. Bu konuda Gene D. Matlock’un “Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türksünüz”kitabını okumanızı öneririm. Kadim Türk milletinin tarih sahnesindeki asıl yerini kanıtlarıyla bize anlatıyor.Anadolu Kadim topraklardır, dünyanın birçok yerine yayılmış olan Türklerin anayurdudur.