TRAVMALARIMIZDAN KURTULMAK

Kendi geçmişimizde yaşadığımız veya anne, baba, hatta atalarımızın geçmişinden gelen travmalardan kurtulmak için uzmanlar tarafından uygulanan çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bunun yanı sıra kendi kendimize sorunları aşmaya çabalamak da bizi çok iyi yerlere getirmektedir, hatta geleceğimiz için bu gereklidir. Böylece hayat kalitemiz artacak, her şey bizim için kolay hale gelecektir. Kendi kendimizi iyileştirmek, hiç değilse bundan sonrasını mutlu geçirmek için bir kaç basit yöntemi ele alalım.

Öncelikle olayı kabul edin. Yaşadığınız şey her neyse olması gerekendi yaşandı, bitti diye düşünün.

Affetmek çok büyük bir özgürlük ve hafifliktir. Bunu asla karşı tarafa yapılan bir iyilik olarak görmeyin tam aksine kendiniz için bir iyiliktir. Affetmemek o kişiyi hala zihninizde ve gönlünüzde tutmanız demektir. Ayrıca bırakın karşıdaki kişi de dersini alsın.

Yaşadığınız acıları dönüştürmeyi deneyin. Yaşadığı bir aşk acısını şiire, şarkıya, yazıya döken pek çok insan görmüşsünüzdür. Siz de duygularınızı dönüştürmeyi deneyin.

Hayat, bazen değişimleri yaşamamız için öncesinde travmatik olaylar sunabilir. Bir şeyin bitişi başka bir şeyin başlangıcı olabilir.

Fazla kontrolcü olmayın, her şeyi kontrol edemezsiniz ve unutmayın karşınızdaki kişinin de bir hayatı ve kararları var, buna saygı duymalıyız.

Geçmişte olan bir olay için kendinizi suçlamayın, o günün şartlarıyla değerlendirin. Bugünkü olgunluğunuz çok şefkatlidir geçmişteki sizi affedecektir.

Başınız, mideniz ağrıdığında nasıl ki doktora gidiyorsanız, travmalarınız ya da sorunlarınızla baş edemediğinizde de bir uzman yardımı alın.

Kendinizi değerli hissedin. Unutmayın bu dünyada bulunuşumuzun ilahi sebebi ruhumuzu tekamül ettirmek, geliştirmektir. Yaşadığımız deneyimlerin hepsi aslında bize hizmet eder. Geçirdiğiniz en zor hayat deneyimlerine bakacak olursanız hayatınızdaki dönüm noktaları olduğunu görürsünüz. Kader planımızda, olacaklar aslında bellidir, sizin yaptığınız seçimler geleceğinizi belirler. Geleceğinizi güzelleştirmek, ruhunuzu olgunlaştırmak için sağlıklı düşünmek son derece önemlidir. Sağlıklı düşünmek için de yaratıldığımız halimize, özümüze dönmek büyük önem taşır. Gerçek olan tek bir zaman vardır o da şu andır. Geçmiş ve gelecek zihnimizdedir.

Tüm bu olanlar içinde kilit nokta ise koşulsuz teslimiyettir. Merak etmeyin, şüphe etmeyin, her şey olması gerektiği gibi oluyordur. Her şeyin yaratıcısı olan Allah kullarıyla beraberdir.