Trafik, ulaşım ve kalabalıklar dünyanın olduğu gibi ülkemizin de en büyük sorunu olmaya devam ediyor.Bunu gelişmiş ülkeler biraz olsun halletmiş gibi olsalar da gelişmeye başlayan ülkelerde bu sorun her geçen gün artarak devam ediyor.Dünyanın büyük metropolleri Tokyo, Nevyork, Moskova ,Pekin, Paris ve Londra geliştirdiği teknolojik imkanlarla bu sorunu biraz halletmiş gibi olsa da maalesef ülkemizin en büyük Metropolü  İstanbul olmak üzere Ankara İzmir gibi illerimizde bu sorun her geçen artarak devam etmektedir.Özellikle İstanbul trafiği kalabalığı ve diğer sorunlarıyla başı çekmektedir.Maddi imkanları uygun olanlar ya İstanbul u temelli terk ediyor veya başka yerde bilhassa sahil kesimlerinde başka bir ev alıp çok mecbur kalmadıkça İstanbul a dönmüyorlar.Etrafımızda ,tatil yerlerinde nerede bir İstanbulluyla karşılaşsak başta trafik kalabalık ve ulaşım nedeniyle İstanbul  u terk ettiklerini söyleyip ne zaman mecbur kalırlarsa oraya döndüklerini dile getiriyorlar.Bu durumdan büyük illerimiz kadar olmasa bile yine Başta Balıkesir olmak üzere birçok şehrimiz etkilenmektedir.Ülkemiz nüfusuna ve trafiğe çıkan araç durumuna göre her 5 kişiden birinde araç olduğunu göstermektedir.Balıkesir de araç sayısı bakımından büyük şehirler gibi kalabalık bir potansiyele sahip olup tahmini 4 kişiye bir araç düşmektedir.Bundan dolaydır ki Balıkesir trafik ve ulaşım bakımından büyük sıkıntılar çekmektedir.Özellikle şehir merkezi  trafik ve ulaşım çilesine dönmektedir..Trafiğe çıkan araç sayısının fazla olması ,cadde ve sokakların darlığı, şehir merkezinde park yeri yetersizliği nedeniyle yayaların rahat hareket edememesine ve trafiğin düzenli çalışmasının engellenmesine yol açmaktadır.Çarşıda trafiğin düzenli işlemesi ve hele hele park yeri bulunması imkansız hale gelmektedir.Zaten daracık olan sokaklar ve kaldırımlar bile araçlar tarafından işgal edilmiştir.Çarşıda park yeri problemi nedeniyle çok mecbur kalmadığım sürece özel aracımla çarşıya gitmemeye çalışıyorum.Otoparklar dolu olduğu için park yeri bulmak için iyice yukarılara çıkmak gerekiyor.

 Bir diğer ulaşım çilesi bazı yaya geçitlerinin ve kavşakların durumudur. İnsanımızın büyük çoğunluğunun ışık ve trafik işaretlerine dikkat etmesine ve kurallara riayet etmesine rağmen bazı yerlerde de daha yeşil yanmadan cadde boş diyerek kırmızıda geçen yayalar oluyor. Bir diğer önemli sorun bazı kavşaklardaki yaya geçidine yetersiz oluşudur. Bunun en güzel örneği de şehrimizin en işlek en kalabalık caddesi ve kavşağı olan 6 Eylül caddesinin bitimi olan Vilayet binasının ve Kurtdereli heykelinin önünden sonraki en işlek kavşağıdır. Çarşıdan gelip B.evler tarafına geçerken yeşil yanıyor büyük bir kalabalık orta refüje gelince bu defa kırmızı yandığından karşıya geçemeyip orta kaldırımda bekliyorlar. Orası da dar olduğundan ve kalabalıkta fazla olduğunda çok büyük bir izdiham olmaktadır. Allah göstermesin birinin ayağı kaysa veya düşse hızlı geçen aracın altında kalma tehlikesi vardır. Bir diğer sıkıntı ve tehlikede bu defa çarşı tarafına geçmek için orta refüjde bekledikten sonra yeşil yandığında karşıya geçerken aynı anda çarşı tarafından gelip İzmir yoluna dönecek araçlar içinde yeşil yanmaktadır. Yayalar yeşil yandığı için karşıya geçerken aynı anda araçlarda yeşil yandığı için İzmir yoluna dönecekleri için tam caddenin ortasında karşılaşıyorlar. Yaya sürücüye- yeşil yanıyor nere gidiyorsun diye bağırırken bu defa sürücüde haklı olara - bana da yeşil yandı geçiyorum diye bağırıyor. İkisi de haklı ama bu çok büyük bir tehlike arz etmektedir. Çok büyük tartışmalara sebep oluyor. Ben birkaç defa kavşakta denetim yapan polis memurlarına durumu söylediğimde onlarda durumdan şikâyetçi olmasına rağmen haklı olarak ellerinden bir şey gelmediğini söylediler. Bir diğer tehlikede ışıkları geçtikten sonra köprü üzerinde ki iki taraflı kaldırımın çok dar olmasıdır. Bu kaldırım iki taraflı olarak genişletilebilir. Buraya da doğum evi önünde ki gibi büyük bir köprü veya en azından Orman işletmesinin önündeki gibi bir yaya üst geçidi yapılıp bir çözüm bulunabilir. Yayalar arabaların önüne geçmesine veya onlarla karşılaşmasının önüne geçilmelidir.

Bir diğer önemli husus Sağ olsun Balıkesir büyükşehir Belediyemiz otobüsleri yeniledi çok güzel oldu ama bazı hatlarda uzun süre beklenmesine rağmen otobüs gelmiyor. Geçtiğimiz Cumartesi günü bir işim için Adliyenin karşısına gittim. İşim bittikten sonra durakta saat 12.00 den 13.30 kadar beklememe rağmen otobüs geçmedi. Gelen birkaç Kampüs otobüsüde ful dolu olduğu için binemedik. O tarafta Atatürk Şehir hastanesi var. Herkesin özel aracı olmayabilir. Hafta içinde kısa aralıklarla çalışan otobüsler hafta sonunda  da belli bir aralıklarla çalışabilir.Sağlık ve esenlik dileklerimle.