Balıkesir amatör liglerde heyecan her geçen gün artıyor. Daha ligin ilk haftalarında futbol adına takımlar sahada önemli başarılara imza atmanın çabası içerisindeler. Futbolcular sahada yeteneklerini göstermek, takımlarının başarısına katkı sağlamak için ter döküyor. Ama gerek profesyonel liglerde gerekse amatör liglerde zaman zaman istenmeyen olaylar da yaşanıyor. Amatör müsabakalarda ya hakemin verdiği kararlar beğenilmiyor, ya da saha içerisinde ki tansiyonun yüksekliği oyuncuların birbirleriyle tartışmalarına neden oluyor. Bazen de kulübeye yardımcı hoca ya da yönetici olarak giren kişilerin kenardan 90 dakika susmadan hakemin olumlu, olumsuz kararlarına tepki göstermesi sahada ki oyuncuyu da geriyor. Tıpkı geçtiğimiz hafta sonu AHP’de, Susurluk’ta yaşanan olaylarda olduğu gibi.

 

Kulübedeki görevlilerin daha sakin ve duyarlı olması gerekir. Oysa o kişiler müsabakalarda daha agresif oluyor. Onların bu agresifliği sahada futbolcuya yansıyor ve devamında istenmeyen olayların yaşanmasına sebep oluyor. Ligin ilk haftalarında müsabakalarda istenmeyen olaylar yaşanıyorsa son haftalara doğru şampiyonluk ya da kümede kalma mücadeleleri nasıl geçecek. O zaman sahalar yangın yerine mi dönecek. Susurluk’ta oynanan Susurlukspor-Gönen Belediyespor maçı sonrası yaşanan olaylardan, hakem ve gözlemci raporlarında herhangi bir ismin yer almaması ve İl Disiplin Kurulu’na sevkin olmaması düşündürücü!

Herkesin gördüğünü müsabaka gözlemcisi ve hakeminin görmemesi ve üç maymunu oynamaları daha da düşündürücü! Oyuncuların maç sonu birbirlerine fiziki saldırısını görmeyen, eğer hakeme bir saldırı olsaydı bunu da mı görmeyecekti? Hakem kendisine fiziki bir saldırı olsaydı raporunda buna yer vermeyecek miydi? Ahbap çavuş ilişkilerini öne çıkartıp sahada yaşananları görmezden gelirsek, ileride daha vahim olaylar ile karşı karşıya kalabiliriz. Hak edene hak ettiği cezayı vermek gerek. Olaylara iyi niyetle yaklaştığımız sürece ileride daha büyük sorunlar ile karşı karşıya kalabiliriz. Sezonun başında sinirler geriliyorsa ilerleyen haftalar da neler olur bilinmez. O yüzden sahalarda sağduyulu olmak en büyük erdemlik olsa gerek. Yoksa spor, spor olmaktan çıkar farklı yerlere gider. Sporun, “Barış, dostluk ve kardeşlik” olduğunu unutmamak gerek.