“Sosyal alanlarda bir kişi istediği takdirde istediği kadar hesap açabilir ve kimliğini belirtmek zorunda değildir.”
Türkiye'de oluşturulan yerel gündemlerin yüzde 47'si sahte olduğunu hatırlatarak yazıma başlamak isterim. Sahte hesaplar tarafından üretilen yalan haberlerden etkilenmemek ise mümkün değil. Bunun en son örneğini Belediye Başkanlığı seçimlerinde görmüştük ve bir belediye başkan adayını yerel medya çocuk sahibi yapmıştı.
Sosyal medya devleri her ne kadar bot hesaplara karşı savaş açsa da, bu yöntemler tıpkı gerçek kullanıcı gibi davranmaya başlayan botları kaldırmak için yeterli değil.
Çünkü botları oluşturan kişiler, sosyal ağların kullandığı teknikleri atlatabilmek için sürekli yöntemlerini değiştiriyor. Sosyal medya şirketleri de yanlışlıkla çok sayıda gerçek kişinin hesabının engellenmesi tepki çekeceğinden dikkatli davranmak zorunda.
Bir gündem etiketine bakarak etkilenmeden önce bir kere daha düşünmek gerekiyor. Çünkü araştırmalar da gösteriyor ki yaklaşık olarak 2 gündemden biri sahte... İşte bu yüzden doğruluğunu araştırmadan hiçbir habere inanmamak gerekiyor.

Sahte hesabın diğer adı nedir?
Türkçe telaffuzu “Feyk hesap” olan bu terim sahte hesap anlamına geliyor. Fake hesaplar, gerçek kullanıcılara ait olmayan çevrimiçi hesaplardır. Sahte hesaplar, Instagram, Facebook, Twitter gibi dijital mecralarda yaratılır.

Fake hesap sahibi bulunur mu?
Sanıldığı gibi fake hesaplar bulunamaz değil, en kısa sürede yapılan araştırmalar neticesinde ortaya çıkartılabilir durumlardır. Fake hesaptan hakaret veya sahte hesaptan hakaret suçları da günümüzde çok kolay bir şekilde tespit edilmektedir.

Sahte hesap suç mu?
Bireyler bazı kötü niyetli kasıtlarla bir başkasının ismini, fotoğrafını ve sair bilgilerini kullanarak sahte sosyal medya hesapları açıp kullanmaktadır. Açılan bu sahte hesaplar barındırdığı sahtelik kapsamında TCK nezdinde suç teşkil etmektedir.

En Güzel Instagram Özlü Sözleri
*Hayatın tadını çıkar, çünkü bir daha asla bu anı yaşamayacaksın.
*Gülümse, çünkü gülümsemek için bir sebep her zaman vardır.
*Hayat, küçük mutluluklardan oluşur. Onlara dikkat et.
*Geçmişi değiştiremezsin, ama geleceği şekillendirebilirsin.
*Güzel anılar biriktir, çünkü onlar seni ayakta tutacak güçtür.
*Büyük hayaller kur, sonra onları gerçeğe dönüştür.
*Sevgi verdiğin kadar güzeldir.
*Her gün biraz daha güzel olmaya çalış.
*Hayatta olup bitenlere odaklanmak yerine, olumlu olanlara odaklan.
*Kendi ışığını yarat, çünkü karanlıkta kaybolanlar hep ışığını bekler.
*Basit şeylerdeki güzellikleri fark et, çünkü hayat aslında o küçük detaylarda gizlidir.