Geçtiğimiz günlerde “Amatörün geleceği Büyükşehir’in desteği” programı gerçekleştirildi. Programa Balıkesir’in adını uluslararası şampiyonalarda duyuran, Türkiye şampiyonalarında derece yapan sporcular, geçmişte elde ettikleri başarılar ile unutulmayan ve “Ahte Vefa” ödülüne layık görülen eski sporcular da katıldı.

Törende ASKF Başkanı, Gençlik ve Spor İl Müdürü, Triatlon Federasyonu Başkanı ve güreşte Avrupa şampiyonu olan sporcular konuşma yaptı. Hepsinin ortak teşekkürü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a oldu.

Konuşmacılar, Balıkesirli sporcuların Türkiye ve Uluslararası organizasyonlarda elde ettikleri başarılarının altında Yücel Yılmaz’ın desteğinin ve dokunuşunun olduğunu ifade etti.

ASKF Başkanı Metin Mengüç, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz amatöre desteğini esirgemiyor. Yeni tesislerle Balıkesir sporda bir cazibe merkezi haline geldi. Artık bir spor şehriyiz. Amatörler vefalıdır bunu unutmayacaktır” diyerek Başkan Yılmaz’ın spor ve sporcuya olan desteğini ifade etti.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın öncülüğünde ulusal ve uluslararası organizasyonlara başarı ile imza attık. Balıkesir’de spor turizmi gelişti” dedi.

Triatlon Federasyonu Başkanı Bayram Yalçınkaya, “Sporun her alanında Balıkesir’de ciddi bir başarı var. Bu da Balıkesir’in vizyoner Başkanı Yücel Yılmaz sayesinde oluyor” diyerek Başkan Yılmaz’ın Balıkesir sporuna katkısını dile getirdi.

Spor şehri olma yolunda önemli adımlar atan Balıkesir, özellikle Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte ulusal ve uluslararası organizasyonlarda elde ettiği dereceler ile öne çıktı. Bu gerçeği sporun önde gelen isimleri de vurguladı.

Bugün her çeşit sporu yapma imkanına sahip olan sporcuların, mutluluğu ve başarısı onlara bu imkanı sunan vizyoner Başkan Yücel Yılmaz sayesinde gerçekleşiyor. Sporda peş peşe gelen başarılar, sporcu sayısının da artmasına vesile oluyor.  

Ödül töreninde salonu dolduran yüzlerce sporcunun Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a göstermiş olduğu sevgi, başarıda ki en büyük etken olsa gerek. Salonda Yücel Yılmaz’ın adı anons edildiğinde büyük bir alkış tufanı koptu. Bu alkış da, spora ve sporcuya verilen desteğin ödülü oldu. Törende, sporun her branşında şampiyon olan, ulusal ve uluslararası şampiyonalarda derece yapan sporcular ödüllendirildi.

Ödül töreninde ise en büyük ilgiyi Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz gördü. Genç şampiyonlar, kendilerine tesis kazandıran, iyi imkanlar sunan, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen, başarılarına ortak olan, Balıkesir’in spor şehri olma yolunda sporculara katkı sunan, spor ve sporcu dostu Başkan Yücel Yılmaz’a minnettarlar.

Sporcu dostu, şampiyonların Başkanı Yücel Yılmaz’da, elde edilen başarılar ile gurur duyarken, önümüzdeki dönemde yeni şampiyonları çıkartmak için desteğini sürdüreceğinin mesajını verdi.

O zaman şampiyonların Başkanı Yücel Yılmaz ile yeni dönemde de spor şehri Balıkesir’e yeni şampiyonlar kazandırılsın.