ŞADIRVAN

Balıkesir’de şadırvan denilince hepimizin aklına Saat Kulesi altındaki şadırvan geliyor. Bu şadırvan da şehrimizin simgelerinden biriydi. Ancak hemen yanına yapılan devasa alışveriş merkezi, şadırvanın güzelliğini, gösterişini neredeyse tamamen ortadan kaldırdı.

Bu şehrin tarihi simgelerinden biri olan şadırvanın yanına yapılan alışveriş merkezi nedeniyle de Balıkesir’deki birçok vatandaş şikayetlerini dile getirdi. Gerek yazılı ve görsel basında, gerekse sosyal medyada bu olaydan şikayetlerini dile getiren vatandaşların sesi en sonunda duyuldu. Ancak sanıyorum ki olay tamamen yanlış anlaşıldı.

Vatandaşlar, şikayetlerini dile getirdiği şadırvan saat kulesinin altında bulunuyor. Ali Hikmet Paşa Meydanı’nda olmayan bir şadırvandan kimse bahsetmiyor. Ancak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri şadırvana karşı ayrı bir tutum sergiliyor. Yeni bir şadırvan çarşının tam da göbeğine ekleniyor.

Yapılan bu işe yanlış demiyoruz ama madem bu kadar duyarlısınız böyle konularda, neden diğer taraftaki şadırvanın yanına devasa bir alışveriş merkezi yapılmasına izin verdiniz. Şadırvan bizim şehrimizin simgesiyse eğer, bunu kapatmak yerine göstermeliyiz.

Ali Hikmet Paşa Meydanı düzenlemeleri kapsamında göbeğe eklenecek olan şadırvan şehrin havasını değiştirebilir. Bu o bölgeye de yakışabilir. Buna hiçbir itirazımız yok ancak o bölgede yapacağınız şadırvana gösterdiğiniz hassasiyeti, diğer taraftaki şadırvana da göstermenizi beklerdim.

Alışveriş merkezine şadırvandan dolayı gösterilen tepkileri eminim ki hepiniz duymuşsunuzdur. O bölgeye gelen şikayetleri kesmek için şehrin başka bir noktasına diktiğiniz şadırvan, sorunları kapatmıyor. Yada eski şadırvana dikkat çeksin diye ışık takmakla olmuyor. Şadırvana tadilat yapmak yerine çevresinde bir tadilat yapmak Balıkesir için daha anlamlı olacağını düşünüyorum. Çünkü o bölgeye yapılacak olan alışveriş merkezi hem şadırvanı kapatacak, hem küçük esnafın işine taş koyacak hem de yıllardır çözülmeyen trafiğe bir düğüm daha atacak.

Umuyoruz ki önümüzdeki zamanlarda da binanın gölgesiyle kapanan şadırvan ile ilgili de bir hassasiyet gösterirsiniz. Emin olun Balıkesirli vatandaşlar, bu yapacağınız hamleyi çok daha sevecek.