Çok düşündüm aklıma en uygun başlık bu geldi.

“Oynatmaya az kaldı doktorum nerde” diye başlayan bu şarkıyı hepimiz biliyoruz. Bilmesine biliyoruz da hiç birimiz söylemiyoruz benim en büyük endişem dünyanın en büyük korosunun kurulup  bir ağızdan bu şarkının söylenme ihtimalinin yüksek olması.

Bu cennet ülke doğru dürüst hiçbir rekor kıramamışken dünyanın en büyük korosunu oluşturursa şaşırmamak lazım zira sürekli aklımızla alay ediliyor siyasilerden yani iktidar ve yandaşlarından bahsediyorum yaklaşık iki aydan bu yana tasarruf dediler başka bir şey söylemediler. Tasarrufu da yarı aç yarı tok olanların yapmasını istiyorlar.

Çok sevdiğim sokak mikrofonunun uzatıldığı genç bir kıza soruyorlar Türkiye’nin girişine ne yazmak istersin alınan yanıt  “Önce cennet olan sonra cehenneme dönüştürülen yere hoş geldiniz” yanıtını veriyor bana göre 10 numara bir yanıt. 

Bunu kanıtı çok basit 33 şeker fabrikasını satıp 2022 yılında,  600 bin ton şeker ithal eden bir ülkeyiz bize tasarrufu sopa gibi gösterip, Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın  11 maaş aldığı  danışmanının ise 5 maaş aldığı bu ülkede 17 bin lira asgari ücretliden ve 10 bin lira alan emekliden tasarruf isteniyorsa milli takım hocasına doğum günü hediyesi olarak  770 bin liraya saat almayacaksınız.

Almanya da oynanacak milli maçlara 613 kişiyi götürmeyeceksiniz. Özel jetlerle umre ziyaretleri yapmayacaksınız, yazdan yaza on gün tatil yapmak için otluk koyuna 66 milyona yazlık saray yapmayacaksınız , devlet konuk evi için  40 milyon harcamayacaksınız,  bizden tasarruf istiyorsanız 632 milyona Ahlatta saray yapmayacaksınız.

Diyanet tarafından açlık en büyük ibadettir sözünü söylemeyeceksiniz. Fakirler zenginlerden 500 yıl önce cennete gidecek demeyeceksiniz, cuma namazlarından sonra camiye yardım adı altında toplanan avantalarla Amerika da  saraylar yaptırmayacaksınız.

Bunlar bizlerin oynatması için azda olsa yeterli sebepler şimdi giderek yok etmeye çalıştığınız ülkemizin geldiği son nokta çok eski değil daha dün sayılır büyük umutlarla başlayıp üniversite hayalleriyle bitirdiği liseye veda gecesinde okul müdürü okulun kapısına Jandarmayı dikip kolsuz elbise giydiği gerekçesiyle gençleri okulun bahçesine sokmuyor, bunu neden mi yapıyor hani üzerinde on yıldır çalışılan müfredat var ya işte onu hazırlayanlardan güç alarak yapıyor.

Bunlar  altı yaşındaki kız çocuklarının evlendirilmesine ses çıkarmayan  sapıklar mezuniyet töreninde kızların kıyafetine karışırlar bazıları da ÜNESKO dünya mirasları listesine  girmiş  ayakkabı ile basılmasının sakıncalı olduğu Salda Gölü’ne  zift asfalt dökerek  ölüm fermanını imzalarlar.

TBMM temsil ve ağırlama giderlerinin  Nisan ayında  61 milyon  olmasına rağmen  Mayıs ayında bu rakamın 7 kat artarak 418 milyona çıkmasına kimse ses çıkarmaz ses çıkarmadıkları başka şeylerde var örneğin  birkaç gün önce Diyarbakır ve Mardin de çıkan yangında  15 vatandaşımızın  Mardin’deki sağlık kuruluşlarında yangın ünitesi olmadığı için böyle büyük bir felaket yaşadığımız içinde kimse sesini çıkarmadı ne demiştik yazımızın başında oynatmaya az kaldı.