Bugünkü yazımda Türkiye’de yaşadığımız bazı olaylardan bahsederek başka ülkelerde bunların örneği var mıdır? diye sizlere sormak istiyorum. Aslında kimlere sorduğum belli de ben sizlere diyorum.

Örneğin  Diyanet tuvalet yenilemesi için 6 milyon liralık bütçe ayırmış Diyanet Ankara merkez binasında donanımlı ve özel malzemelerle 6 milyon liraya tuvalet yaptırıyor. Günde 8,5 milyon harcama yapan diyanetin 6 milyona tuvalet yaptırması kimilerine normal gelebilir ancak Ali Erbaş’ın şu sözleri de aklımıza geliveriyor. Bakın neler demiş “Camiler Cennetin kapısı yardım ve bağışlar  O kapının anahtarıdır” demiş peki yardım ve bağışları toplayıp 6 milyona tuvalet yaptıran başka bir ülke var mıdır.

Devletin  bankasından 750 milyon dolar borç verip geri alamayan almak içinde hiçbir çaba sarf etmeyen sözde çiftçilere yönelik hizmet veren bu banka çiftinin 50 bin liralık borcunu ödeyemediği için tarlasını icra ile satışa çıkaran başka bir ülke var mıdır.

Kara para aklama vergi kaçırma suçlarından tutuklanıp 40 yıl hapis istemiyle yargılanıp Engin- Dilan Polat çiftinin ardından Candan kardeşler de ceza evinden tahliye edildi. Sazan sarmalı tabir edilen dolandırıcılık suçundan tutuklu bulunan Candan kardeşlerden Bahar Candan 14 yıldan, 44 yıla kadar hapsi isteniyordu aynı davadan yargılanan Gülnihal Çiçek içinde 8 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istenirken Dilan-Engin Polat’ın hemen ardından tahliye edildiler 44 yıl hapisle yargılanıp sessiz sedasız tahliye nasıl oluyor başka bir ülkede örneği var mıdır. 

15 yaşında bir kız çocuğuna 84 kişinin tecavüz ettiği  olayın yargıya intikali sonrası isimlerinin olaya karıştıkları nedeniyle zabıt listelerinde isimleri geçen Terör Örgütü Başı Fethullah Gülen’in kardeşi Seyfullah ve oğlunun olması nedeniyle dosyanın kapatıldığı ve dönemin  Erzurum Valisi C .G’nin gayretleri olduğu tüm bunlara rağmen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Yine Erzurum da seçim otobüsünde konuşma yaparken  kaldırım taşlarıyla  taşlanması ve konuşmasını tamamlayamadan emniyet güçlerinin bakışları arasında  şehri terk etmiştir. Bunun başka bir ülkede örneği var mıdır?

Türkiye’nin uzay ajansının  bütçesi  1.7 milyar olan 2024 bütçesi 1.4 milyara düşürüldü Diyanetin bütçesi ise 91.8  milyar  tüm bunlara rağmen 50 milyon dolar verip  uzaya turistlik geziye astronot gönderiyoruz bunları yapan başka bir ülke var mıdır?

Asıl sorulması gereken şu soruyu sormasam olmazdı. 70 yıl önce yardımına gittiğimiz Kore dünya markalarını üretiyor bir çok otomobil, elektronik aletler dünyada çok satan telefonlar Nükleer reaktörler makineler, organik kimyasallar, optik fotoğraf teknik ve tıbbi cihazlar ihraç eden Kore’nin  elimizde sadece Gazileri kaldı.

Yardımına koştuğunuz bir ülkenin yardımına muhtaç başka bir ülke var mıdır? Sanırım yoktur  nedenine gelince ahlak ve adaletin olduğu  her yerde başarı kendiliğinden gelir bizi hala Nihat Hatip oğlunun dini programlarına kıçıma su kaçarsa orucum bozulur mu? sorularını sordurtan bir anlayışla eğitiliyoruz öyle 3-5 lira değil, 128 milyon dolar yok oluyor.

Soruyorlar yetkili kişilerin ağzını bıçak açmıyor.  Başkenti 20  yıl yöneten Belediye Başkanı  yeraltında Jeli bom madeni bulunmuş diyor HÜDA Par Genel Başkanı  Yapıcıoğlu,  Anayasanın  ilk dört maddesiyle sorunumuz yok sadece dördüncü madde değişsin diyor. Dördüncü maddenin içeriği  üç maddeyi kapsıyor utanmadan televizyonlarda ahmağa anlatır gibi anlatıyorum diyebiliyor.

Kısacası Türk milletine ahmaksınız diyor Ekrem İmamoğlu aynı konuda  siyasi yasaklı  yapılmaya uğraşılıyor.  Ülkenin kurucusu ve Ebedi Başkomutan Mustafa Kemalin askerleriyiz dediği için genç teğmenlere inceleme başlatılıyor. Bu ülkede çöpten  yiyecek  arayan kişiler, Istakoz yerken fotoğraf paylaşan  milletvekilleri ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Bahçesinde mangal partileri yaparak üstünlük sağlamaya çalışanlar eğitim Allah korkusudur fetvaları  veren eski Bakanların Hulusi Akar, Gençlik  Spor Bakanı Osman Aşkın Pak, sucuk  mangal partilerinde  fakir fukaranın ağzının sularını akıtmaları  ne kadar Allah korkusudur sormak isterim bunlar başka ülkelerde var mıdır? diye merak ettiğim bir başka konu.

Merkez Bankası başkanlığı görevinden ayrıldığı halde  300 bin lira maaş ödeyen başka bir ülke var mıdır asıl merakım başka ülkelerde iktidar trolleri var mıdır  neden derseniz bizde hayli çokta isteyene ihraç ederiz diye düşündüm  2018 yılında  hepimizin kullandığı kilosu 1-2 lira olan kuru soğan patates birden yok oluverdi konu komşu bir birinden ödünç soğan ister duruma düşmüştü ve hükümet yurt dışından özellikle İran dan soğan ithal edip  şehirlerin kalabalık noktalarında  soğan stantları açmıştı bu durumu eleştiren  ülkeyi yokluk içinde bıraktınız diyen muhalefet partilerine cevaben  ne yokluğu bunlar  varlık kuyrukları varlık dediğinde  Troller çılgınca alkışlıyorlardı bu günümüzde hala devam etmektedir bakın trollüğün son örneği  sokak  röportajı yapan bir kardeşimiz  Almanya dan geldiğini söyleyen bir ablamız  uzatılan mikrofona şunları söyledi Ülkenizin kıymetini bilin  Almanya da bir tek domates 30 Euro yanlış okumuyorsunuz gerçekten bir tek domates 30 Euro dedi  ablam  cep telefonlarımızda  google olduğunu unutmuş olmalı ki sürekli iddia ediyor  oysa google baktığımızda Almanya da domatesin kilosu 2 Euro böyle  başarılı troller başka ülkelerde var mıdır? hani benimkisi  meraktan.