KORONAVİRÜS, ANTİKOR, TOPLUMSAL BAĞIŞIKLIK!

Son günlerde artan vaka sayılarının en temel sebebi aşı olmayan insanlar. Bu yazımda sürekli aşı ve vakalar hakkında yaptığım araştırmalar neticesinde öğrendiklerimi derleyip sizlerle paylaşmak istedim.

Biontech veya Sinovac aşısı fark etmeksizin aşı yaptıran insanlar virüse karşı bağışıklık sistemlerini güçlendiriyorlar.

Ancak şu da bir gerçek ki virüse hiç yakalanmamış olanlar yaptırdıkları aşı nedeniyle bir anlamda virüsü taşımaya başlıyorlar.

Bu durumda aşı yaptırmayan insanlar ise daha da riskli hale geliyor.

Kendinizi düşünmüyorsanız bile sevdikleriniz için aşı olmanız çok önemli.

Özellikle ailenizi korumak için yapılması gereken en doğru şey aşı olmaktır.

Tabi aşının psikolojik tarafları da var.

Sanırım DNA’dan kaynaklı.

Her insanın DNA’sı farklı ve bu sebeple aşı her insanda farklı yan etkilere sebep oluyor.

Her insanın bünyesinin farklı olması demek duyduğunuz her saçmalığa inanmayın anlamına geliyor aslında.

İnsanın psikolojik olarak da bu duruma kendisini hazırlaması gerekiyor. Aşı olduktan sonra kendinizi kötü hissedeceğinizi veya aşıdan sonra aşı olan bölgenin ağrıyacağını kafanızda kurmaya devam ederseniz bu durum aşı olduktan sonra psikolojik olarak kendinizi etkileyecek ve bu durumlar var olmasa bile beyniniz size bu durumun var olduğuna inandıracaktır. 

Bu yüzden kendinizi her zaman her olayda pozitif yönde düşünerek hazırlamalısınız. Aşı olduğunuzda ve sonrasında doktorların en büyük tavsiyesi de kendinizi olumsuz yönde etkileyecek düşüncelerden kaçınmanızdır.

Bir de aşıda antikor oranları meselesi var.