KOLLARI SIVAMIŞKEN BURAYA DA EL ATIN

Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçileceği 2023 seçimlerine haftalar kaldı. Kalan bu süre çerçevesinde hükümet olsun, belediyeler olsun seçim çalışmalarına başladı ve vatandaşların refahı için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu konu ile ilgili de cezalar silindi, EYT çıkarıldı, konut kredileri oluşturuldu.

Balıkesir’in yıllardır çözülmeyen sıkıntılarından birisi de trafik. Bu trafik hep dert oldu. Normalde hafta sonlarında yoğun olan trafik artık hafta içi de dahil olmak üzere günün her saati olmaya başladı. Bunun başlıca sebeplerinden birisi de hatalı parklar. Doktor Ahmet Toprak Caddesi üzerinde normalde park edilecek bir şerit dahi yok. Ancak bazı araç sürücüleri yolun sağ şeridini otopark olarak görüyor. Sonuç olarak 2 şerit olan yol teke düşüyor ve haliyle de trafik oluşturuyor. Balıkesir’deki birçok kişi bu durumdan şikayetçi. Biz de bu konuyu defalarca dile getirmemize rağmen bunca zamandır herhangi bir düzelme meydana gelmedi.

Hazır 2023 seçimleri de yaklaşıyorken Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden bu konu ile ilgili bir çalışma bekliyoruz. Trafiğin oluşmasındaki tek yer burası da değil. Şehir merkezinde bunun gibi bir çok örnek var. Bu örneklerden sadece bir tanesi bu. Hazır kollar sıvanmışken, vatandaşı memnun edecek bir diğer yöntem de bu. Bu bölgede aynı şekilde araçlarını hatalı park eden sürücülere de trafik polisleri tarafından bir ceza kesilmesi gerekiyor. Yeterli derecede bölgede trafik polislerinin ceza kesmediğini düşünüyorum. Eğer kesilseydi bu kadar araç o yolu park niyetine kullanmazdı. Umuyoruz ki 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçimlerine kadar burada ve bunun gibi yerlerde trafiğin akışını zorlaştıran hatalı parklara bir çözüm bulunur.  Burada oluşan bir trafik artık günün her saati artarak devam ediyor. Vatandaşlar bu durumdan çok şikayetçi.

Bunun gibi bir de şehir içerisinde ve dışarısındaki yolların yenilenmesi gerekiyor. Balıkesir merkezinde yollar adeta köstebek yuvasına dönmüş durumda. Şehir merkezi de şehir girişleri de aynı şekilde. Çevremizdeki başka şehirlere bakacak olursak atılan asfaltlar mükemmel düzeyde. Ancak Balıkesir’de Susurluk itibariyle yollar adeta bir köstebek yuvası. Araç sürücüleri sürekli olarak bir çukurdan kaçma derdinde.

Bu çukurlar araçlara ufak tefek masraflar açsa da yolları sadece otomobiller kullanmıyor. Motosikletler de aynı yollarda seyir ediyor. Bu çukurlar seyir halindeki motosikletlerin de dengesini bozuyor. Bu sebeple sadece trafik değil bu yolların da bakıma ihtiyacı var.