Bugün savaş 22.gününde.

 Buna savaş denmez. Savaş iki güç arasında olur. Bu sadece bir soykırım, savunmasız bir milleti yok etme ve düpedüz katliamdır. İnsanlık tarihinde böyle bir savaş görülmemiştir. Savunmasız insanlar, kadınlar, masum çocuklar öldürülüyor kimsenin kılı kıpırdamıyor. Sözde medeni dünya suspus. Hani ruhunuz, hani vicdanınız, hani insanlığınız, hani merhametiniz. Gazze de kadınlar, masum çocuklar dünyanın gözü önünde, dünyanın en büyük hapishanesinde 20 gündür kıpkızıl bir cehennem içinde. Üzerlerine dünyanın en ağır bombaları yağıyor. Düşman insanlıktan nasibini almamış, vahşi, cani acımasız, sözde dostlar gafil ve kalpsiz hale gelmişler. Gazze de ölen sadece kadın, çocuk, masum siviller değil Gazze de bütün bir insanlığın vicdanı ve merhameti ölüyor.

     Tv de görüntülere haberlere bakmaya insanı vicdanı el vermiyor dayanamıyor. Katil İsrail durmaksızın, ara vermeden çocukları, bebekleri, kadınları, savunmasız insanları vurmaya devam ediyor. Merhamet duygusunu yitirmiş kimseye acımıyor. Her savaşın bir kuralı bir ahlakı olur. Her cephenin kendi içinde bir duruşu olur. Bazen savaşlara ara verilir insanlar kendi ölülerini cesetlerini alsınlar ve defnetsinler diye. Bu zalimler Filistinlilere bunu bile sağlamıyor, fırsat vermiyor. Karşısındakileri sırf Filistinli, Müslüman olduğu için insan yerine bile koymuyorlar. Bunlar böyle vicdansız ve ahlaksız. Müslümanları yok sayıyor, katliam yaparken kimseyi dinlemiyor. Bunun tarihte bir örneği daha yok.

İnsanlar çaresiz, elektrik, su, yiyecek yok. Çocuklar harap hastane odalarında ölümü bekliyorlar. Acının tarifini yapmak mümkün değil. ABD ve batı olan biteni aldırmadan izliyor. Liderler batılı devlet adamları İsrail’e destek olmak için sıraya girmiş katillere destek olmak için gidiyorlar. Gazze deki açık hava hapishanedekilere aldırış eden yok. Tescilli Türk Müslüman ve İslam düşmanı İngiltere nin dış işleri bakanı yüzü kızarmadan utanmadan İsrail’in savaş suçu işlemediğini söyleyebiliyor. ABD şehir savaşında tecrübeli, daha önce Felluce de altı bin sivili katleden –Felluce Kasabı diye bilinen James Glynn adlı insan kasabını biraz daha insan, çoluk, çocuk, masum öldürsün diye, İsraile gönderiyor. Yine insanlıktan nasibini almamış İsrailli faşist Haham Yaren Reuven-Tanrı bize çocukları öldürmemizi emrediyor. Merhamet yoktur. Bir çocuğa bile merhamet edemezsiniz diyebiliyor. Sizin inancınız batsın.

    Zalim İsrail şimdi kara harekâtına hazırlanıyor.22 gündür havadan bombalamaları yetmezmiş gibi şimdi de karadan saldırarak bombayla ölmemiş, kalan insanları temizlemeye çalışacak en az onlar kadar suçlu olan ABD batı ve dünyada bunu seyredecek. Allah büyüktür bunun hesabını bir gün sizden sormaz mı? Zulüm ne zaman abat olmuş ki şimdi de yanlarına kar kalsın.

    Dünyaya sesleniyor ve diyoruz ki: Bu zulme seyirci kalmayın bir şeyler yapın. Daha fazla kadın, çoluk, çocuk, bebek, masum, suçsuz insan kanı akmasın. Gazze de uçurtmalar uçsun, bomba atan uçaklar değil. Gülen çocuk sesleri yükselsin acı çığlıklar değil. Gökyüzünü merhamet yüklü bulutlar kaplamalı dumanlar değil. Güneş karanlığa ölüme değil aydınlığa barışa doğmalı. Biz buradan insanlığa sesleniyoruz: azcık insanlığınızı hatırlayın. Bu kadar zulüm yeter buna bir son verin. Durumu şair ne güzel özetlemiş:

    Ne baharda böceği ne dallarda kuşları

    Dinlemeyecek gönlüm gözlerim bakmayacak

     Gazzeli çocuklarda bulamazsam gülüşü

     Barış göğsüme gelip karanfil takmayacak.

Sağlık ve esenlik dileklerimle.