Her köşe başı tutulmuş kısacası kapan kurulmuş ne kapanı büyüklerimizi yaşatma ve yardımlaşma kapanı. Malum hükümet büyüklerimiz olmasa biz bir hiçiz, onların bizleri yönetmesi sevk ve idare etmesi sonucunda ayakta durabiliyoruz. Allah razı olsun biz emeklilere 12,500 lira maaş veriyorlar az para değil bu para ne Almanya da nede Fransa da var.

Almanya da bir emekli 2500 Euro maaş alıyormuş. Bizde on bin lira daha fazla birde beğenmeyenler var gerçekten hayret ediyorum bu parayı beğenmeyenlere söylüyorum siz bütçedeki açığı biliyor musunuz. Bütçe açığı Temmuz 2023 + 48.6 Milyar lira.  2024 Temmuz ayında ise eksi  - 96.8 milyar lira peki bu bütçe açığını kim kapatacak tüm bunların yanı sıra çılgın ulaşım projelerine ilk 6 ayda 18 milyar 593 milyon ödendi sonrada köprülere yollara tünellere zam yapılmış. Zam değil rahmetli Levent Kırca’nın dediği gibi zamcık yapılıyor.

Bir örnek verirsek Osman Gazi Köprüsü eski geçişi 395 liradan 555 liraya çıkmış buna zam bile denmez Çanakkale Köprüsünden geçişler 419 liradan 585 liraya yükselmiş. Başka bir örnek verirsek İstanbul’dan İzmir’e tüm geçişler dahil 1.370 lira ödüyorsunuz  bu yolculuğu  uçakla yapmak isterseniz  Pegasus hava yoluyla 1.333 liraya yapabiliyorsunuz uçak daha ucuz derseniz İstanbul’dan İzmir’e keyifle araç sürmek var dinlenme tesislerinde çay kahve keyfi var aracın yakıtı ne olacak diye sorarsanız pek bir şey tutmaz buda sizin itibarınız olsun itibardan tasarruf olmaz işte bu nedenle Maliye Bakanımız sayın Şimşek gece gündüz durmadan çalışıyor.

Bakın bu konuda neler diyor “emeklilerimiz başta olmak üzere enflasyonun ücretli kesimde yol açtığı sıkıntıları yakinen biliyoruz bu konuda tavrımız palyatif tedbirlerle günü kurtarmak yerine  enflasyonu düşürerek kalıcı refah artışını sağlamaktır diyor” ve ekliyor “Değerli arkadaşlar sokağa çarşıya pazara kulak tıkayan bir Hükümet asla olmadık bugünde değiliz 22 yıllık iktidarlığımız boyunca insanımızı enflasyona ezdirmedik  diyor” doğru da söylüyor vatandaşı enflasyona ezdirmedi kasap ezdi, manav ezdi, servis ezdi, doğalgaz ezdi, elektrik ezdi, ev sahibi ezdi, bizi ezdirmeyen biri varsa oda sevgili bakanımız ezdirmedik diye dursun sayın bakan daha birkaç gün önce şunları söyledi.

Kira gelirlerini E devlet üzerinden kontrol edeceklerini böylelikle kayıpların önleneceğini söyledi bakanın tüm derdi para kira gelirlerinden vergi almak ve bunu sıkı bir çalışmayla kaçakların önüne geçmek evini kaça kiraya verirsen ver ama vergisini ver peki arkadaş emekliye verdiğiniz paralar ortada asgari ücretli ne alıyor ki 15-20 bin lira kira istiyorsunuz böyle bir adaletsizlik olmaz diyemiyorsunuz ama emekliyi ezdirmedik diyorsunuz.

Sayın bakan birde sizden duymak isteriz ezilmek nasıl oluyor lütfen bir tarif ediverin. Siz söylemeseniz de emekliyi ezdirmedik sözlerinize kimsenin ama hiç kimsenin inandığını zannetmiyorum emekli ezilmese kent lokantalarının önünde 200 metre kuyruk olmaz sadece İstanbul’da 2 yıl içerisinde 4 milyon vatandaş yemek yemiş sadece Temmuz ayında 300 bin kişi kent lokantasından yararlanmış bu halkın cebinde parası olsa emekli sabit gelirli neden yemek kuyruklarında beklesin şu günlerde ekonominin çok kötü olmasına rağmen insanlar  yaşama direniyorlar  Aralık, Ocak, Şubat, ve Mart aylarında doğalgaz şirketleri abonelerin gazını kesme yarışına girerse  buna şaşırmamalıyız  doğal gaz faturalarını ödemelerde hayli zorluk çekerken % 38’lik zamda  vatandaşa bonus oldu ne diyelim her yere kapanı kurmuşlar.

Kurmadıklarını iddia edenler olabilir bende onların yanıldıklarını savunmaya devam ederim hükümetin ortağı MHP  yerlilikten  ve milli ligden bahsedip ahkam keserken ülkede satılmayan bir şey kalmadı neden sesini çıkarmıyor şahsen ben hiç duymadım duyan var mı bilmiyorum.

MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli yaptığı tüm konuşmalarda CHP ve DEM partiyle uğraşmanın dışında pek bir şey yapmazken  yangın yerine dönmüş ülkemin tüm bölgelerinde tarımın iflas ettiğini  fıstıkçıdan domatesçiye, patatesçi den soğancıya kadar tüm üreticiler yollara düşüp hak ararken ektikleri ürünün maliyetini alamadıklarını söylerken AK partiden ses çıkmadığı gibi MHP’den tık yok.

Tarımla uğraşan üreten çiftçilerin içinde hiç mi MHP’den yurttaş yok oy verip sorunlarımızı dile getirin diyen partililer daha kaç yıl bekleyecek.

Asgari ücretle çalışan MHP’li yok mu, emekli yok mu  12,500 lirayla çocuk okutup yaşamaya çalışan yok mu  tüm bunların yanı sıra MHP’nin gönülden benimsediği bir şarkı var sözlerini Azerbaycanlı şair Ahmet Cevat Hacıbeyli tarafından 1914 yılında yazılmış Çırpınırdı Karadeniz Bakıp Türkün Bayrağına bestelenerek güzel bir şarkı olmuş şimdi ise Feryat ediyor Karadeniz bakıp Karadeniz dağlarına Karadeniz bölgesinde hükümetin  maden arama ruhsat sayısını kim biliyor verilen maden ruhsatlarıyla Karadeniz delik deşik olacak yabancılar ülkenin kaymağını alıp gidecek  Karadeniz kan ağlayacak yaylalar bitecek çay bitecek, fındık bitecek hayvancılık bitecek, kısacası Karadeniz bitecek  işte o zaman MHP’li arkadaşlar Karadeniz in çırpındığını değil isyanını duyacaklar ancak iş işten geçecek.