1971-1992 arasında, Türkiyede ve Avrupada adından çok söz ettiren eski basketbolcu Efe Aydan ”hazırız ve geliyoruz” dedi.

Kulüp takımlarımız, Avrupa Kupalarında yabancı oyuncular sayesinde kupadan kupaya koşarken, ülke basketbolumuzun gerçek göstergesi olan A Milli Takımlar düzeyinde ise tarihi başarısızlıkları yaşamaya devam ediyor.

2010 yılı dünya 2’nciliği sonrasında dibe inen A Milli Erkek Basketbol Takımı; hem 2023 Dünya Kupasına ve hem de ön elemesini bile geçemediği 2024 Olimpiyatlarına gidemedi.

Bardağı taşıran son damla ise 2025 Avrupa Şampiyonası Elemelerine hazırlık kapsamında Fransa ile hazırlık maçı yapan A Milli Erkek Basketbol Takımının, parkeden 50 sayı farkla mağlup ayrılması oldu.

Gelinen noktada ekibiyle birlikte Türkiye Basketbol Federasyon (TBF) Başkanlığı için ortaya çıkan Efe Aydan, basketbolumuzun yeni Koç Reeves'i olur mu?

‘Beyaz Gölge’ adlı dizi TRT’de ilk olarak 1979-1982 yılları arasında yayınlandı.

Eski NBA oyuncusu olan Koç Ken Reeves’in, Carver Lisesi basketbol takımında yaşadığı maceraları anlatan dizi, basketbolun Türkiye'de yayılmasında ve de sevilmesinde, çok önemli bir rol oynadı.

Hem erkek hem de kadın basketbolu, kayboluyor.

Bahis oyunlarına adı karışan, basketbol aktörleri var.

Sosyal medyada ‘3 maymunu oynayan’ federasyona, büyük tepki var.

Parkeye yapışmış bu durumdan çıkmak için Efe Aydan, basketbolumuzun yeni Koç Reeves'i olur mu?

Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.