Balıkesirspor’un bir efsanesini, bu şehrin çocuklarından birini daha ebediyete uğurladık. Kırmızı beyazlı forma ile 1978 de tanışan ve yıllarca o forma için ter döken “CAN”ımız gitti.

Bir cumartesi sabahı aldık acı haberi. İnanması zordu ama doğruydu Can Cangök kalbine yenik düşmüştü.

Paşa Camii’nde CAN’ın cenazesi için buluşmuştu spor camiası ve Balıkesirliler. Herkes şaşkın, herkes hüzünlü, kimse inanmak istemiyordu CAN’ımızın gittiğine.

Oysa ki CAN’ımız, yıllarca kırmızı beyazlı forma ile sevinçler, üzüntüler yaşadı. O’nun tek amacı Balıkesirspor’un başarısıydı. Taraftarlar kırmızı beyazlı takımını seyretmeye gelir ama CAN’ımızı ayrı seyrederdi. Onun futbol zekası, yeteneği, takıma katkısı tribünlerden ayrı bir alkış alırdı..

Türk futbolunun o dönem önemli oyuncularından biri olan CAN’ımız Rize’ye gitti. Rizespor’da ortaya koyduğu performans ile sevildi, alkışlandı. Balıkesir’in futbol elçisi olarak şehrin çocuğu doğduğu memleketini en iyi şekilde temsil etti Türk futbolunun en üst liginde.

Tekrar döndüğü kırmızı beyazlı forma ile nice başarılara imza attı. Futbolu bıraktı ve teknik adam olarak hizmet verdi şehrin takımına. Balıkesirspor ne zaman teknik adam konusunda sıkıntıya düşse akla hemen CAN’ımız gelirdi. Gel derler gelir, git derler giderdi.

Son döneme kadar hizmet verdi kırmızı beyazlı kulübe. İyi insandı. Saygılı, yüreği sevgi dolu, kimseyi kırmayan, incitmeyen bir karaktere sahipti. Teknik adamlık yaptığı dönemlerde oyuncularının kendisine gösterdiği tepkiye bile sevgiyle, hoş görü ile yaklaşırdı.

Tek sevdası Balıkesirspor ve onun başarılı olmasıydı. Kırmızı beyazlı takımın 3. Lige kadar düşmesine kahrolmuş, eski günlerine dönebilmesi için taşın altına elini koymuştu. Balıkesirspor için daha yapacağı çok işi vardı CAN’ımızın ama olmadı.

Efsaneler bir bir gidiyor. Kaptan Fuat, Okan ve diğerleri. Şimdi de Can Cangök.

Futbolun efendisi, yüreği sevgi dolu, beyefendi, Balıkesirspor aşığı Can’ımız artık yok. Balıkesirspor’un efsanesine Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve spor camiasına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum.

Efsaneler unutulmasın!