CAN DOSTLARA DESTEK

Hepimizin bildiği gibi Marmaris’te birkaç gün önce yangın çıktı. Yaz aylarının gelmesiyle sık karşılaştığımız bir durum bu. Ülkemizde geçen senede de birçok kez şahit olduk bu tarz durumlara. İtfaiye personellerimiz başta olmak üzere herkes büyük bir mücadele ile yangınları söndürmek için uğraşıyor. Ciğerlerimiz yanıyor evet, ama sadece bu ormanda ağaçların yanmasıyla sınırlı kalmıyor. Buralarda yaşayan hayvanlarımız var. Yangın çıktığı andan itibaren zorlu bir mücadelenin içine giriyorlar. Bir yandan alevlerden, dumandan kaçıyor. Diğer yandan da yiyecek bulmaya çalışıyor. Yangının da hızla ilerlemesi ile birçok hayvan yangında ya ölüyor ya da yaralanıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de Marmaris’te çıkan bu yangında duyarsız kalmayarak VETBÜS dediğimiz hayvanlar için gezici veteriner araçlarını yola çıkardı. Burada ormanlardan ziyade içerisinde yaşayan hayvanların tedavisi için mücadele edecek. Tabi bu sadece VETBÜS ile sınırlı kalmadı. İtfaiye ekiplerimiz de birkaç gün önceden yangına müdahale için gittiler.

Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bu davranışı ben tebrik etmek istiyorum. Oradaki canlarımızı düşünerek böyle bir hamle yapması birçok hayvanseverin gönlünü kazandı. VETBÜS dışında yolladığı mamalar ile de orada bulunan hayvanların yiyecek ihtiyaçları karşılanacak. Bu sayede de orman yangınlarına müdahale edilirken orada bulunan hayvanların da sağlıklarına kavuşturulması için çabalanacak. Ben tekrardan böyle bir olaya imza attıkları için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi personellerine tekrardan teşekkürlerimi iletmek istiyorum.