Seyahat etmek genelde heyecanımıza, sıkışık bir zamanda hazırlanmak ise stresimize denk geliyor. Bundandır ki genellikle yanımıza almayı planladığımız eşyaları unutabiliyoruz. Peki! hangi durumlarda ürünleri almak için geri dönüyor, satın alıyor ya da onsuz devam etmeyi öğrenmeye çalışıyoruz? İşte cevapları…
DoorDash için OnePoll tarafından ABD’de 2000 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen araştırmaya göre en çok evde unutulan eşyalar;
*Telefon (yüzde 31)
*Su şişesi veya içecekler (yüzde 28)
*Deodorant, vücut losyonu ve makyaj gibi güzellik ürünleri (yüzde 25)

*Güneş kremi (yüzde 21)
Yüzde 20'lik bir kesim tatilde telefonu olmadan idare edebileceğini düşünüyor. Bu arada, yüzde 30’u unutulmuş güzellik ürünlerini geride bırakabileceğini ve yüzde 26’sı güneş kremi olmadan devam edebileceğini belirtiyor.

Unuttuğun eşya için yolun neresinden dönersin?
İnsanlar ortalama olarak ayda dört kez unuttuğu bir eşyayı almak için geri dönmek zorunda kalıyor. Ankete katılanların yüzde 39’u ise her ay yanlışlıkla beş veya daha fazla eşyasını unutuyor.
Kimi ancak bir sokaklık mesafeden unuttuğu eşyasını geri almak için dönebileceğini söylerken (yüzde 19) kimisi birkaç sokaklık mesafeyi göze alabileceğini (yüzde 15) kaydediyor. Katılımcıların yüzde 14’ü ise unuttukları bir şey için asla geri dönmeyeceklerini söylüyor. Hatta bazen insanlar varış noktasına kadar bir şey unuttuklarının farkına varmıyorlar. Zira her beş kişiden biri tatildeyken ancak bavulunu açtığında bir şey unuttuğunu fark ediyor.
Ayrıca insanlar (yüzde 56), unutulan eşyalarını vardıkları yerde satın almak söz konusu olduğunda strese giriyor.

Yazın eksikleri tamamlamak daha zor!
Araştırma yaz aylarında bavul hazırlamanın ve seyahat etmenin zorluklarına da ışık tutuyor. Yüzde 41’lik bir kesim evden çıkmadan önce ihtiyacı olan her şeye sahip olmanın yaz aylarında daha zor olduğunu söylüyor.
Ceketler ve montlar çıkınca yani yazın üzerinde bir şeyler taşımak da zorlaşıyor. Katılımcılar yaz boyunca ceplerine yaklaşık dört farklı eşya koymaya istiyor. Yüzde 15’i, yalnızca bir veya iki temel eşyayla sınırlandırıyor.
Yaz aylarında dinlenirken en çok su (yüzde 41) veya meyve suyu (yüzde 36) gibi içeceklerin yanı sıra meyve (yüzde 36), dondurma (yüzde 35) ve cips gibi tuzlu (yüzde 35) atıştırmalıklar tüketiliyor.
Plajın olmazsa olmazları listesinin başında ise plaj havlusu (yüzde 38), soğuk içecekler (yüzde 38) ve güneş kremi (yüzde 36) geliyor.