Bu haftaki yazıma başımızdan geçen ilginç bir olayla başlamak istedim. Olay Balıkesir Atatürk şehir hastanesinde yaşandı. Eşim ayak baş parmağını balkon kapısına vurarak asrın kazasını gerçekleştirdi, tabi olay sıcağı sıcağına pek rahatsızlık vermese de zaman geçtikçe parmakta morarma ve dayanılmaz bir acı oluşuyor.

Geç saatte olsa şehir hastanesi acil bölümüne gidip muayene olduk. Film çekildi parmakta kırık oluşmuş atel yaptılar ve “sabahleyin ortopediye mutlaka gidin” dediler. Sabah ilk işimiz şehir hastanesi ortopedi doktoru aramak oldu görevli doktorun sekreterine durumu anlattık bir gün önce acilde film çekildi kırık dediler çok sancımız var desek de doktor bey randevusuz hasta bakmıyor yanıtını aldık  onlarda haklılar onlara söyleyecek hiçbir sözümüz yok.

Gazeteci  olduğumuz için hastanede üst düzey tanıdıklarım olmasına rağmen ricada bulunmak istemiyorum ancak eşimin acı çektiği her halinden belliydi  yönetimden bir arkadaşa ricada bulundum  sağ olsun doktorun kendisiyle görüşmesi sonunda saat 13.30 da gelsinler demiş  ve hastanede tek doktor olduğunu söyleyince gerçekten çok şaşırdım nasıl yani dedim  ortopedi doktorlarımız sekiz kişiydi  üçü gitti  ikisi yıllık izinde iki doktorumuz ameliyatta geriye bir doktor kalıyor oda hizmet vermeye çalışıyor dedi.

Hal böyle olunca Sağlık İl Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. İsmail Mert’i aradım ve durumu anlattım şehir hastanesinde tek doktor olduğunu bilmediğini ve olayı düzeltmek için uğraş vereceğini söyledi samimi ve dürüst bir kişiliğe sahip olduğunu bildiğim Dr. İsmail Mert bu konuda elinden geleni yapacaktır.

Şimdi biraz geriye gidelim ve Atatürk Şehir Hastanesi neden bu hale geldi bir bakalım. Sayın Cumhurbaşkanı bir zamanlar doktorlar için şöyle demişti “açık konuşmayı severim doktorlar gideceklermiş  varsın giderlerse gitsinler” demişti onlarda Sayın Cumhurbaşkanını dinlediler ve gittiler ve  koskoca hastane  perişan hastalar perişan  devasa hastaneler yapmışsınız içinde doktor yoksa neye yarar.

Balıkesir Devlet Hastanesinin yeniden yapılıp tüm branşların olacağını söyleyen politikacılar vardı  hastane yıkılacak yerine mükemmel bir hastane yapılacak diyen Milletvekili Mustafa Canbey  her fırsatta CHP eski Milletvekili Fikret Şahin’e “sürekli hastaneyle ilgili sorular soruyorsun Balıkesir devlet hastanesi yapımı süreci ile  gündem oluşturuyorsun  olayı  manipüle edip gündem oluşturma çabasından vazgeç sana buradan ekmek çıkmaz hastaneyi yapacağız açılışa senide davet edeceğiz demişti” yine Canbey’in  deyimiyle  hastane 31.01.2022 tarihinde ihalesi yapılmış ancak  ihaleyi alan firmanın hastaneyi istenilen şekilde yapamayacağı kanaati  uyanmış ve ihale iptal edilmişti.

“Balıkesir devlet hastanesi ihalesi ikinci kez  31.01.2023 yılında  yapıldı  ve  normal seyrinde ilerlemektedir deniliyordu” diyen Canbey  arada CHP  milletvekili Ensar Aytekin’e hastaneyle ilgili sorularına yanıt vererek  “açılışta sizi mahcup edeceğiz” diyordu. 

Allah aşkına  Canbey, Fikret Şahin’in milletvekilliği sonlandı ancak Aytekin hala mecliste  onları  bir mahcup ediver de görsünler bakalım hastane hasıl yapılırmış yılan hikayesine dönen Devlet Hastanesinin yanı sıra  birde romanlara konu olması mümkün olan Dursunbey  yolumuz var değil mi? geçtiğimiz günlerde yolda incelemelerde bulunmuşsunuz Büyükşehir Belediye Başkan vekili Yasin Sağay ile birlikte boy boy fotoğraflar çektirmişsiniz ve yaptığınız açıklamada  yolun yapımı biraz zaman aldı  diyorsunuz. Biraz mı Sayın Vekil Dursunbey Balıkesir duble yolu 2012 yılında başladı sizin biraz  anlayışınız nedir bilemem ancak 2023 yılındayız  on bir yıl önce başlanmış yolun ne  zaman biteceği meçhul   daha geçen yıl bu yolda sekiz kişi feci şekilde can verdi. Basına yansımayan onlarca kazalar oldu iktidar milletvekili olarak yol yapımı biraz gecikti diyeceğinize  biran evvel yolumuzu  hastanemizi yapacağız demenizi bekleriz.