Bu günkü sayfamızın konuğu Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir Akın oldu.

Başsavcı Abdülkadir Akının özgeçmişi:

Abdülkadir Bey 1974 yılında Adıyaman ili Kahta ilçesi merkez doğumludur. İlkokul orta okul ve Liseyi Kâhta merkezde okudu.

1991 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk fakültesine girdi ve 1995 yılında mezun oldu.

Bir süre avukatlık yaptıktan sonra1997 yılında başladığı meslek hayatına sırasıyla:

Burdur Çavdır Cumhuriyet Savcılığı,

Ağrı Taşlıçay Cumhuriyet Savcılığı

Adana İmamoğlu Cumhuriyet savcılığı

Tokat Merkez Cumhuriyet Savcılığı

Afyon Merkez Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu.

2014 yılı HSK yaz kararnamesiyle İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

2017 HSK yaz kararnamesiyle Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına,

2022 HSK yaz kararnamesiyle Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığına atandı. Halen bu görevine devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Orta düzeyde İngilizce bilmektedir

Kendisine Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığını çalışmalarını Balıkesir’in asayiş ve adli durumunu sorduğumda verdiği cevap şöyle oldu:

Balıkesir’i eşdeğer şehirlerle karşılaştırdığımızda asayişi düzgün ve huzurlu bir şehir. İşlenen suçlarla Emniyet ve Jandarma ile birlikte etkin ve hızlı bir şekilde mücadele edilmektedir. Gerek Cumhuriyet Başsavcılığımız gerekse de mahkemelerimiz etkin ve adil bir şekilde soruşturma ve yargılamaları yürütmektedirler. İlimizde görev yapan bir Başsavcı vekili ve 28 Cumhuriyet Savcısı ile Balıkesir’imizde teşekküllü suç örgütleri uyuşturucu madde ticareti ve dolandırıcılık suçları başta olmak üzere tüm soruşturmaları hızlı ve etkin bir şekilde yürütüyoruz. Kira davaları, ticari davalar ve iş davaları yargılamalardan önce arabuluculukla bir kısım ceza davaları da uzlaşma ile yargılama yapılmadan ihtilaf çözülerek taraflar arasında husumetin oluşmasına engel olunmaktadır. Adliye binamızın yetersiz olması nedeniyle adliye bahçesinde 42 bin metre kare kapalı alanı olan ek hizmet binamızın yapımı Adalet Bakanlığı tarafından Cumhurbaşkanlığının onayına sunulmuştur. 2000 metre kare kapalı alanı olan bir bina Türk Telekomdan kiralanarak Balıkesir’imizin hizmetine sunulmuştur. Ayrıca hakim ve savcılarımızın konut ihtiyacı için 48 daire ATGV tarafından satın alınmıştır.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Abdülkadir beyden biraz Balıkesir’den ve kendisinden bahsetmesini istiyorum:

Balıkesir’i çok sevdiğini Balıkesir de bulunmaktan ve Balıkesir’de görev yapmaktan çok memnun olduğunu belirterek Balıkesir’in bulunduğu konumdan daha iyi şeylere layık olduğunu söyledi. Kuvay-ı  Milliye şehri olarak çok kıymetli bir geçmişe sahip olduğunu, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile tarım ve hayvancılığın zirve yaptığı, başka yerlere göre artıları eksilerinden fazla olan iki denize kıyısı bulunan, yaz ve kış turizmi olmakla birlikte hak ettiği yere gelemeyen muhteşem bir şehirdir Balıkesir. İstanbul Bursa ve İzmir arasında köprü görevi yaptığını, ulaşım imkânlarının artırılmasıyla birlikte gelecekte herkesin yaşamak isteyeceği bir il haline geleceğine inanıyorum.

Abdülkadir Bey doğa yürüyüşü yapmayı, yüzmeyi, seyahat etmeyi, kitap okumayı ve ailesiyle vakit geçirmeyi çok sevdiğini söyledi.

Abdülkadir Bey tam bir gönül insanı. Efendi kişiliği, bir kanun adamı vasıflarıyla donatılmış, ciddi duruşu, alçak gönüllü, mütevazi, konuşkan ve sohbetine doyum olmayan tam bir beyefendi. Bulunduğu yeri ve makamını en güzel şekilde dolduran karşısındakilere her bakımdan güven telkin eden bir gönül adamı, kendisiyle tanışmaktan çok memnun olduğumu söylemek istiyorum.

Abdülkadir Beye son olarak Balıkesirlilere söylemek istediklerini soruyorum:

Balıkesir’de görev yapmaktan ve Balıkesir’e hizmet etmekten onur ve gurur duyduğunu, Balıkesir’imizi huzur kenti yapan hemşerilerimize teşekkür ettiğini, birlik beraberlik kardeşlik ve demokratik bir dayanışma üstesinden gelemeyeceğimiz bir sorun olmayacağını,

 Kanunlara, yasalara uymaya, sevgi ve hoşgörü içinde hareket etmeye ve daha güzel şeylere layık olan Balıkesir’e sahip çıkmaya, çevreye duyarlı olmaya davet ediyor herkese barış ve güven içinde yaşamalarını diliyorum.

Biz de bu güzel sohbet ve bize ayırdığı zaman için kendisine teşekkür ediyor sağlık mutluluk ve çalışmalarında başarılar diliyoruz. Aslan TORUN