İşi kazancı yolunda olan, kaygılanacak bir durumu olmayan, kötü bir durumdan herhangi bir zarar görmeyecek durumda olan kişiler için söylenmiş bir sözdür, kimden bahsettiğim belli ama ben yine de açık açık yazmayacağım.

Balıkesir’in şu yada bu milletvekili çok çalışıyor sorunları tespit edip meclis kürsüsünden dile getiriyor demeye gerek yok zira en ücra köylerde bile televizyon var herkes her şeyi biliyor ve taktir ediyor  bu nedenle o partinin vekili bu partinin vekili demek yanlış olur sonuçta hangi partiden olursa olsun Balıkesir milletvekili.

Bu vekillerden biri geçtiğimiz günlerde TBMM kürsüsünden Balıkesir İvrindi’deki Altın madeninden bahsederek 12 köyü kapsayan ve yüzlerce köylünün arazilerini kaybetmekle karşı karşıya  kaldığını yörede tarımın ve hayvancılığın tamamen biteceğini iddia ederek  İvrindi’de bu katliama son verilmesini istemişti.  Oysa aynı parlamento çatısı altında görev yapan ve memleketi İvrindi olan  diğer vekilin hiç ama hiç sesi çıkmıyordu. İvrindi de altın çıkaran TÜMAD madencilik şirketini eski valilerden Ersin Yazıcı ile ziyaret edip maden yetkilileriyle çaylar içip sohbetler yaptığı halde İvrindi ve çevresine vereceği zarardan bahsetmek yerine maden şirketine daha yakın olması hayli üzücüdür.

Oysa altın madeni sadece ve sadece siyanürle ayrıştırılıyor siyanürün zararlarını bilmesine rağmen İvrindi de altın madeni yokmuş gibi davranmayı tercih eden bu  vekilimiz  maden çıkartılan yöreden büyük fay hattının geçtiğini de biliyor olmasına rağmen sessizliğini  koruması  aktif olmadığını göstermesin aynı vekilimiz geçtiğimiz dönem Balıkesir CHP milletvekili Fikret Şahin’in Devlet Hastanesiyle ilgili konuşmalarını çürütmek için bir sözüne beş yanıt veriyordu.

“Balıkesir Devlet Hastanesi yıkılıp yerine bölgenin en güzel hastanesi yapılacak, ihalesi tamamlandı, açılışa sizleri de davet edeceğim işte o zaman utanacaksın demişti” ne hastane yıkıldı ne yenisi yapıldı ne de Şahin utandırıldı.

Demek ki bazılarının tuzu kuru oluyor. İvrindi bu vekilimizi çok seviyor ancak Vekilin İvrindi halkına bakış açısını bilemiyorum zira TÜMAD madencilik faaliyetini sayın bakan 2 Ağustos 2022 tarihinde müjde diye duyurmuş. Dönemin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale, İvrindi Lapseki Balıkesir,  bölgesinde 80 milyon dolar değerinde altın rezervi olduğunu söyleyerek  sanki bu paranın tümü devletin kasasına girecekmiş imajı veriyor ve şirketten övgülerle bahsederek kullanılan makine ve ekipmanların yerli olduğunu söylüyor ekipmanlar yerli olunca doğaya çevreye zarar vermiyor bakanın söylediklerini onaylarcasına.  12 köyün etkilendiği bu maden den İvrindi halkı nefret edecek ancak iş işten geçmiş olacak.

Her koyun kendi bacağından asılır atasözünü hatırlayanlar çoğunluktadır ancak biz koyun değiliz ama koyunlar o kadar çok gerçekten çok olmasaydı ünlü  televizyoncu ve siyasetçi Hulki Cevizoğlu  şu sözleri sarf etmeden önce hayli düşünürdü bakın Hulki bey neler söylüyor “Hazreti Muhammet  Mustafa İslamiyet’in Peygamberi bugün dirilip gelse  bir parti kursa  Erdoğan’dan daha yüksek oy alamaz” diyor.

Hazreti peygamber politika yapar mıydı yapmaz mıydı bilemem ama seni kesinlikle Milletvekili yapmazdı. Ancak kayyum olarak bir yerlere gönderirdi zira kayyum atamalar bu günlerde el üstünde tutuluyor. Örnek Naci İnci Boğaziçi  Üniversitesi kayyum rektörü  çok başarılı olduğu için Cumhur Başkanı Erdoğan tarafından ödüllendirilmiş. Turkcel  yönetim kuruluna atanan Naci İnci  buradan 150 bin lira maaş alacak demek ki İnci’nin de tuzu kuru.

Birde tuzu hiç kurumayanlar var birilerine para yetiştirmek için gece gündüz çalışanlar bir ordu var. Trafik polislerine ceza koçanlarını bitirin talimatı verilen bu emekçilerin günahı da tuzu kuru olanlara yazılacak eminim. 

Maliye trafik cezalarını  bütçeye gelir kalemi olarak yazıyor  yıl  2023  Ocak, Şubat ve Mart ayı kesilen  trafik cezası 2 milyon 910 bin adet yıl 2024 Ocak, Şubat ve Mart ayı kesilen ceza 5 milyon 182  bin  artış oranı % 78  ne halde olduğumuzu siz düşünün. Bir de bizi kıskanan Almanya da  neler oluyor bir bakalım motorinde 2020-2024 arası oluşan zam oranı Almanya da  % 42,37 olurken bizde % 708 olmuş benzin zamları da aynı sayılır birde bazı ülkelerin gıda enflasyonuna bakalım Türkiye %  68,50,  Rusya % 8,12, Norveç  % 6,1,  İzlanda % 5,6,   bizi kıskanan Almanya % 0, 15  bunlarında tuzu kuru  herhalde.