BALIKESİR BOMBOŞ KALDI

9 günlük kurban bayramı tatilinin ardından hafta sonunun gelmesiyle Balıkesir sessizliğe büründü. Normalleşme adımlarının atılması ve pandeminin ortadan kalmasıyla birlikte tatil hasreti çeken vatandaşlarımız, kurban bayramı tatili ile hafta sonunu da birleştirerek uzun bir tatil yapmak için sahil kesimlerine akın ettiler. Yoğun bir kalabalığın tatile gitmesi sonrasında da Balıkesir bomboş kaldı. Özellikle gün içerisinde oluşan kalabalıklarda adım atarken zorlandığımız o cadde ve sokaklarda şuan in cin top oynuyor desek yeridir. İnsan kalabalığının yanında araç trafiği de bi’hayli düştü. Bunun sonucunda da şehir içerisinde ne hatalı park yapılıyor ne de trafik oluşuyor.

Kurban bayramı tatili ile hafta sonu tatilini birleştiren tatilcilerin sahil kesimlerine akın etmesiyle bölge esnafının da yüzü gülmeye başladı. Normal zamanlarda uygun fiyatlarla konakladığımız oteller ve pansiyonlarda şu zamanlarda o fiyatlara konaklamak pek de mümkün değil. Otel veya pansiyonlarda kalmak isteyenler de şuanda günlük kişi başı bin lira vermesi gerekiyor. Uzunca bir tatil konaklama fiyatlarını epeyce yukarıya çekti.

Ülkemizin ekonomik koşullarını göz önüne aldığımızda bu yıl tatil yapmanın pek mümkün olacağını düşünmüyorduk. Ancak kurban bayramı tatili sonrasında yanıldığımızı anladık. Çünkü adım dahi atamadığımız o koca sokaklarda bizlerden başka kimse yoktu. Herkes tatilde şuanda. Artan yakıt, konaklama, yiyecek fiyatları kimseye dokunmamış. Asgari ücretle çalışanların neredeyse hepsi burada olsa da başta memur olmak üzere birçok kişi şuanda denizin tadını çıkarıyor. Yarın Pazar. Balıkesir’in daha da boşalacağını ve şehirde kalan son birkaç kişinin de sahile günübirlik de olsa tatile gideceğini düşünüyorum. Artık Balıkesir’de sokaklarda birkaç kişi anca görüyorduk, yarın onu da göremeyeceğiz. Herkese iyi tatiller.