Ülkemizin en güzel parklarından biriydi, Balıkesir Atatürk Parkı. Balıkesirlilerin nefes aldıkları bir yerdi.
Yıllar önce, 1937 yılında hizmete açılmıştı Atatürk Parkı. Park yapımı ile ilgili hazırlanan proje ile 1935 yılında başlayan çalışmalarla havuz, gazino, tenis kortları ve Atatürk madalyonunu barındıran bir tören alanı yapılarak, alan 1937 yılında halkın hizmetine açılmış ve 1942 yılında tamamlanmıştı.
Toplam 186 dönüm iken, 76 dönümlük kısmına stadyum, spor salonu, yüzme havuzu, yeni tenis kortu ve Atatürk anıtı yapıldığından parkın yüzölçümü, 110 dönüm seviyesine inmiştir.
2006 yılında Balıkesir Atatürk parkı şehrin en büyük dinlenme alanı olması nedeniyle kapsamlı olarak tekrar düzenlenmiştir. Daha sonra 18 ay süren düzenlemeyle, 2008 Nisan ayında Park yenilenmiştir. Yenilenen parkta bugün, 3,5 dönüm büyüklüğünde yapay bir göl, gölün kenarında bir çay bahçesi ile seyir terası!, kır bahçesi ile büfeler yer almaktadır.
Günümüzde Atatürk Parkı halkımızın ilgisini çekmemektedir. 2006/2008 yılında yapılan yenileme sonucu öncelikle “Atatürk Madalyonu”nu ortadan kaybolmuştur. Bu madalyon aranırsa belediye depolarının birinden atılmış vaziyette bulunabilir diye düşünüyorum. Bulunursa parkın uygun bir yerine yeniden konulabilir.
Ayrıca, parkın eski günlerine eski canlılığına kavuşabilmesi için burada BalBucsk, Onhann açılabilir. Yeniden düzenleme yapılabilir ve adı ne olursa olsun fuar düzenlenebilir. Dış ülkelerde olduğu gibi küçük el sanatları üreticilerinin yaptıklarını satmaları için standlar kurulabilir.

BELEDİYELERDE YÖNETİM DEĞİŞTİ?
Belediyelerde yönetim değiştiği için, yeni fikirler ortaya çıkabilir ve uygulanabilir.

ÖNERİLER
** "Pamukçululara Bengi getiriyoruz" gibi plansızlıklar olmamalıdır.
**Faaliyetler ihtiyaçlar ve sorunlara göre belirlenmelidir.
**Hak ve söz sahipleriyle hep birlikte planlama yapılmalıdır.
**Kültür ürünlerinin hakkaniyetli paylaşımı sağlanmalıdır.
**Yapılan etkinliklere halkın katılımı sağlanmalıdır.
** Özellikle kırsal mahallelerde etkinlik düzenlemeli ve çevre köyler bu etkinliklere taşınmalıdır.
**Belediyelerce düzenlenen etkinliklerin önemli görülenleri mesaj yolu ile vatandaşa duyurulmalıdır.
Şu anda belediyelerde halk oyunu, tiyatro, ziyaret, gösteri, şenlik, şiir dinletisi, turnuva, konferans, panel, bilgi şöleni, imza günü, fuar, sergi, kermes, gezi, proje hazırlama gibi etkinlikler yapılmaktadır. Etkinlikler ile halkı boğmamalıdır.