21'İNCİ HAFTADA GÖRDÜKLERİM

Spor Toto 1’inci Lig’in 21'inci haftasında gördüklerim...

Menemenspor 1 - Bandırmaspor 1.

      Bandırmaspor, topla daha çok oynayan, rakip sahada daha fazla kalan ve kale önünde fazla pozisyon üreten takım olurken Menemenspor da hızlı, dikine, uzun ve yüksek toplarla, isabetli oynadı.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı, Bandırmaspor 1-0 kazanmıştı.

Denizlispor 0 - Manisaspor FK 1.

      Manisaspor, geçen hafta Denizlispor’a yenilen Bandırmaspor’un düştüğü tuzağa düşmedi. Çoklu savunmasını, ceza alanına yakın kurarken doğru da durdu ve takım oyununu da rakibine kabul ettirdi. Erhan Çelenk-Tabekou 2’lisinin hem bireysel hem de takımına oyun üstünlüğü ve de pozisyon kazandıran futbolu, Denizlispor’u etkisiz bıraktı.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı da Manisaspor FK 1-0 kazanmıştı.

İstanbulspor 1 - Ümraniyespor 0.

      İki takım da benzer oyun sistemini, birbirine kabul ettirmek istedi. Bir tık daha iyi olan İstanbulspor kazandı.     

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı, Ümraniyespor 2-0 kazanmıştı.

Kocaelispor 1 - Ankaragücü 2.

      Yediği ilk gole kadar daha iyi olan Kocaelispor, skor olarak geriye düşmesine ve eksik kalmasına rağmen oyunun kontrolünü bırakmayıp skor dengesini de yakaladı.

İkinci yarıda 10 değil 10.5 kişi gibi oynayan yani oyundan düşmeyen Kocaelispor, Dino’yu oyuna alıp geriye yaslanınca, Ankaragücü bu fırsatı kaçırmadı ve 3 puanı aldı. Kocaelispor, ilk defa beraber oynayan Dino-Ibrahim Akanbi Rasheed 2’lisinin uyumsuzluğuna, çare bulmalı.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşma, 0-0 bitmişti.

Keçiörengücü 0 - Eyüpspor 0.

      Eski kalecisi Metin Uçar’ı yeniden transfer eden Keçiörengücü, Metin sayesinde, savunmada 1 kişi fazla oynadı ama özellikle siyahi oyuncularının dağınık futboluna engel olamadı. Eyüpspor da geniş alanda ve temastan kaçarak oynadığında etkili oldu ama fazla pozisyon bulamadı.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı, Eyüpspor 2-1 kazanmıştı.

Tuzlaspor 2 - Altınordu 1.

      Tuzlaspor, etkili ayaklarından mahrum rakibi karşısında maça iyi başlayamadı ve golü de kalesinde gördü. Sonrasında toparlandı ve yan top zafiyetinden 2 gol buldu. Ani atak özelliğini iyi kullanan Altınordu, yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince oyuna ve skora da ortak olamadı.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı da Tuzlaspor 3-1 kazanmıştı.

Balıkesirspor 0 - Samsunspor 2.

      Çok hazırlık pası ve enine futbol yerine dikine oynayan ve kanatları kullanan kadroyla sahaya çıkan Balıkesirspor, hiç ofsayta düşmediği maçta, Samsunspor’u oldukça zorladı ama savunma hatasından ve kaptırdığı toptan yediği gollerle 15’inci yenilgisini aldı.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı da Samsunspor 3-1 kazanmıştı.

Bursaspor 0 - Erzurumspor 0.

      Maçın özeti; meşin yuvarlak Bursaspor oyuncularına azıcık uzak durdu. Erkan Sözeri, Erzurumspor’u savunmada diri tutmak için bu ligin oyuncusu ve savunmacısı olmayan daha da ileri gidersem Ümraniyespor’un gitmesine ‘kına yaktığı’ Batuhan Artarslan’ı bile sahaya sürdü.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı, Erzurumspor 2-1 kazanmıştı.

Gençlerbirliği 0 - Adanaspor 3.

      Gençlerbirliği, maçlarının ikinci yarısında oyundan düştüğü gibi futbolu da unutuyor. Bu durum, Adanaspor karşısında çok net görüldü ve ‘evlere şenlik’ yediği 3 golle, evinde mağlup oldu.

      Sezonun ilk yarısındaki karşılaşma, 0-0 bitmişti.

      Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.