20'NCİ HAFTADA GÖRDÜKLERİM

Spor Toto 1’inci Lig’de sezonun ikinci yarısı 20'nci hafta maçlarıyla başladı.   

20'nci haftada gördüklerim...

Bandırmaspor 3 - Denizlispor 4.

Maça, oyunu geride kabul ederek başlayan Denizlispor, 35’de 3-0 geriye düşse de ‘ani ataklarıma dikkat’ denebilecek, pozisyonlar da buldu. İkinci yarıda, Bandırmaspor’un rehavetinden faydalanarak 2 gol bulan Denizlispor, rakip kenar yönetiminin, oyunda kalması gerekenler yerine hatalı değişikliklerini çok iyi kullandı ve savunma gerisine attığı toplardan 2 şık gol daha bularak, zoru başardı.

Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı, Bandırmaspor 2-0 kazanmıştı.

Ümraniyespor 1 - Kocaelispor 0.

Sezon arasında taktik ve teknik top oyununu geliştirmiş olan Kocaelispor, Ümraniyespor'u geniş alanda fazlaca yakalamasına rağmen 2'nci bölgede Kartal Kayra'yı rahat oynatınca, pas trafiğini kesemedi. Topla birlikte gidebilen Del Valle'yle teknik ve topu tutan Napoleoni'nin önde baskısı sonuç verince bu ligin oyuncusu olmayan Atilla'nın yaptırdığı penaltı, maçın hakkı olan beraberliği, Ümraniyespor lehine değiştirdi. Kocaelispor'un Kubilay Aktaş'ı yeniden kazanması gerekiyor. Bu maçta süre alsa, kazandıracağı faullerle, takımın öne doğru oynamasını ve rakip kale önünde daha çok kalmasını sağlardı.

Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı da Ümraniyespor 3-0 kazanmıştı.

Adanaspor 3 - Bursaspor 1.

Önceki sezonun kadrosu olsa Bursaspor, 10 kişi kaldığı Adanaspor karşısında; morali bozulmadan çok daha iyi futbol oynardı. Adanaspor 3'lü savunmayla oynadığı futbolunu, kalan 7 oyuncuyla savunmada ve ofansta etkili kullandığı zaman hem açık hem de önde oynayan takımlara karşı, rahat skor üretiyor.

Sezonun ilk yarısındaki karşılaşma 1-1 bitmişti.

Ankaragücü 1 - Tuzlaspor 0.

Önce 3 sonra 1 puan da yeter diyerek maça başlayan Tuzlaspor, takım olarak iyi savunma yaparak kaptığı toplarla gol aradı. Ankaragücü 77’de eksik kalan rakibinin anlamsızca ceza sahasında kalmasından 3 puanı getirecek golü buldu. 

Sezonun ilk yarısındaki karşılaşma 1-1 bitmişti.

Erzurumspor 1 - Menemenspor 1.

İstekli ama panik olan Erzurumspor, savunma yapamayınca istekli ama temkinli olan Menemenspor’u, bir kez geçebildi.

Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı, Menemenspor 2-0 kazanmıştı.

Manisa FK 1 - İstanbulspor 2.

İstanbulspor’un rakibini geniş alana çekmesi, isabetli pas yüzdesi, kaptığı toplarla gollük çıkışları ve dar alandan çıkmasını sağlayan oyun şablonu, Manisa FK’nın oyuna ve skora, ortak olmasını engelledi.

Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı, Manisa FK 4-3 kazanmıştı.

Boluspor 1 - Balıkesirspor 0.

Balıkesirspor, takım olarak hem etkisiz kaldı hem çok top kaptırdı hem de savunma yapmayı da unuttu. Boluspor kazandı ama averajını düzeltecek golleri atamadı.

Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı, Balıkesirspor 1-0 kazanmıştı.

Eyüpspor 1 - Gençlerbirliği 0.

Gençlerbirliği, oyunun kontrolünü alarak maça başladı ama oyunu ne zaman soğutacağına karar veremeyince Eyüpspor’un kendine gelmesini sağladı ve karşılık da veremedi.

Sezonun ilk yarısındaki karşılaşmayı da, Eyüpspor 4-2 kazanmıştı.

Altınordu 2 - Keçiörengücü 3.

Teması, fizik üstünlüğünü ve topla gitmeyi bir tık daha iyi yapan Keçiörengücü 3 puanı aldı.

Sezonun ilk yarısındaki karşılaşma 1-1 bitmişti.

Okunuyor olmak dileğiyle, saygılar.