13’ÜNCÜLÜKTEN ŞAMPİYONLUĞA

Geçtiğimiz sezonu 13. sırada bitiren Galatasaray bu sezon bitime iki hafta kala Şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Peki sarı kırmızılı son sezonda bu kadar başarısız olup bir sezon içinde nasıl şampiyonluğu göğüsledi? Aslında bu soru birçok parçaya bölünerek cevaplanabilir.

 

BÜYÜK KULÜPLER KESKİN KARAR ALMALI

Geçtiğimiz sezon yeni Başkan Burak Elmas ile birlikte yeniden yapılanmaya giden Galatasaray sezona Fatih Terim yönetimde iyi başlamasa da Avrupa Liginde zorlu gruptan nağmalup lider çıkmıştı. Avrupa başarısından tatmin olmayan Galatasaray taraftarı ligdeki kötü gidişata tepki göstermiş Burak Elmas ise bu tepkilerin ardından Fatih Terimi görevden alıp yerine Domenec Torrenti getirdi. Başkan Burak Elmas’ın Torrent hamlesi de tutmayınca oklar kendine döndü. Yeniden yapılanma ile taraftardan zaman isteyen Burak Elmas’a Galatasaray taraftarı istediği zamanı vermedi. Sezon bitimiyle keskin bir karar seçime giden Galatasaray’da önceki dönem başkanlarından Dursun Özbek iddialı bir kadro ve projeyle seçime girmiş ve az bir farkla kazanmıştı.  

 

YARALI PARMAĞA DOĞRU TEDAVİ

Yeni sezona az bir zaman kala göreve gelen Dursun Özbek ve yönetimi takımda değişim yapmak için çok zamanı yoktu. Sarı kırmızılı yönetim kısa sürede büyük bir değişime gitti. Sezon sonun öncelikle Türkiye’de şampiyonluk yaşamış Okan Buruk’u takımın başına getiren yönetim geçtiğimiz sezonun yıldızı Marcao’yu Sevilla’ya satarak nakit para akışını sağladı. Geçtiğimiz sezonun kadrosundan farklı olarak tecrübeli ve yıldız isimleri kadroya katan Galatasaray böylelikle son 2 sezonda 2 kez yapılanmaya gitti. Kadrosuna kattığı Mertens, Toreirra, Seferovic gibi yıldız oyuncularla sezona başlayan Galatasaray’da sezon başında golcü sıkıntısı yaşanıyor takım gol atmakta güçlük çekiyor, maçları emektar golcü Gomis’in son dakikalarda attığı gollerle kazanıyordu. Sezon başında büyük beklentilerle gelen Seferovic ise ikinci planda kalırken yönetim yeni golcü arayışına girdi.

 

IRZ DÜŞMANI’NDAN AŞK ADAM’A  

Sezon başında yaşadığı golcü sıkıntısını yıldız bir transferle çözmeye çalışan yönetim aşk hayatıyla dünya gündeminden inmeyen Mauro İcardi’yi ikna etmeyi başarmış ve mali açıdan tehlikede olan PSG’den adete çerez parasına yıldız golcüyü kiralamıştı. Gelir gelmez taraftarın gözdesi olan Arjantinli golcü, yeniden aşk hayatıyla gündeme geldi. Özel hayatında sıkıntılar yaşayan yıldız golcü kafa dinlemek için Okan Buruk’tan iki gün izin istemiş Okan hoca ise yıldız futbolcuya “Git, istediğin kadar dinlen, kafanı toplayınca gel” diyerek takıma küstürmeden krizin önüne geçmişti. Yıldız golcüye verilen izin medyada çokça eşleştirilse de İcardi’nin izinden döndüğünde gösterdiği performans ile herkesi susturmuş taraftarı ağzına ise “Aşkın Olayım” şarkısını dolamıştı.

 

GALATASARAY REHABİLİTASYON MERKEZİ

Geçtiğimiz sezonlarda da yıldızı sönmüş veya sönmeye yakın futbolcuları takıma katarak yeniden yıldızını parlatan sarı kırmızılı takım bu sezon da takımında mutlu olmayan oyuncuları takıma kazandırdı. Galatasaray taraftarının oldukça başarılı olduğu oyuncu kazanma işinde bu sezonda başarılı oldu. Sezon başında Konya’dan gelen Abdülkerim’i ilk maçlarda yaptığı hatalarda eleştirmeyen ve bağrına basan taraftar Abdülkerim’in düşmesini engelleyerek ve maksimum performans aldı. Yine aynı şekil Mauro İcardi’yi bağrına basan taraftar İcardi’ye Türkçe şarkı ezberletmeyi bile başardı. Aynı zamanda yıldız futbolcunun “ Burada kendimi Messi ve Ronaldo’dan daha iyi, sanki dünyanın en güzel futbolcusu gibi hissediyorum” demeci her şeyi açıklıyor. Sezon ortasında 15 Milyon Euro’ya kadroya katılan genç Yıldız Nicolo Zaniolo’da aradığı mutluluğu Galatasaray’da bulmuş ailesinin “ Onu hiç bu kadar mutlu görmemiştik” demecini vermesini sağladı.

 

GÜÇLÜ LOBİ

Sarı kırmızılı takım her ne kadar saydığımız etkenlerle sahada başarılı performans çizse de saha dışında güçlü bir lobi kurarak geçtiğimiz sezondan farklı olarak açıklama yapmaktan çekinmemiş. Kendi lehine veya alehine yapılan bir hatada ekran başına çıkarak takımın hakkını son derece savundu. İşte bu tüm etkenlerin birleşmesi sarı kırmızı ekibin şampiyonluğa ulaşmasını sağladı. En yakın rakibi Fenerbahçe ise ne futbolda başarısız olunmasına rağmen Ali Koç’u gönderebildi, ne sattığı oyuncuların yerini doldurabildi, ne yıldız oyuncuların tecrübesinden yararlanabildi. Bunları yapan Galatasaray kazandı yapamayan Fenerbahçe kaybetti. Galatasaray’a önümüzdeki sezonda Avrupa’da başarılar, inşallah Türkiye’yi en güzel şekilde temsil ederler.