MHP Altıeylül Belediye Meclis Üyesi İsmet Deniz, son meclis toplantısında Altıeylül Belediyesi’nde başlayan işçi çıkarma konusunu gündeme taşıdı. Meclis üyesi Deniz, liste hazırlandığını ve 800 personeli olan belediyeden 200 kişinin çıkarılacağını iddia etti.

Altıeylül Belediyesi Meclisi Temmuz ayı ilk toplantısı Meclis Başkanı Hakan Şehirli başkanlığında yapıldı. Önemli gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında gündem dışı söz alarak konuşan MHP Meclis Üyesi İsmet Deniz, son dönemde kentin sokaklarında sıkça konuşulan Altıeylül Belediyesi’nden işçi çıkarılması konusu gündeme getirerek konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Meclis üyesi İsmet Deniz, kürsüden yaptığı konuşmada “Belediye Başkanımızı ilçe başkanlığı hatta ağır bakımda çalıştığı zamandan tanıyoruz. Esnafın sevdiği, sık sık esnaf ziyaretleri yapan hatta maçlara bile biletle giren bir kişi kendisi. Bizde ona saygıda kusur etmiyoruz. Fakat ilk meclis toplantısında başkana ‘belediye çalışanlarının,  emekçilerin işten çıkarılma korkusu var ne diyorsunuz?’ dedim. Başkanda bana ‘kimseyi ekmeğinden etmeyeceğiz fakat bir önceki Başkan, Hasan Başkanın son ayda 80 kişi işe aldığını bunları etik bulmadığını söyledi. Şahsi fikrim bende etik bulmadığımı ilettim.

Fakat gelinen ve görülen noktada İnsan Kaynakları Müdürü Halil Baran ve Başkan Yardımcısı Tayfun Canlı’nın aldığı kararlarla çıkarılan işçiler var.

 İşçi çıkarımlarının takipçisi olacağız. İşçi olarak alınacak sıradaki arkadaşları da ben tek tek biliyorum. Kahvede hazır durumda bekliyorlar. Bu arkadaşları da tek tek açıklayacağım zamanı geldiğinde. Cumhur İttifakındaki AK Parti ve MHP’yi bankamatik memuru olarak bizi çok eleştirdiler. Bankamatik memurlarını da günü geldiğinde söyleyeceğim” dedi.

 

“BİZ EMEKÇİNİN YANINDAYIZ”

Konuşmasında işçiye ihtiyacımız yoksa işten çıkarmaların ardından niye yenilerinin alındığını soran Deniz, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Biz emekçinin yanındayız. İşten çıkarmaların olmasını istemiyoruz. Etik bulmadıklarını işten çıkarabilirler ama işçe çıkarmalar devam edecek gibi duruyor. Belediye personeli 800 kişi ama 200 kişi işten çıkarılacak sanırım bir liste hazırlanmış. Biz kimse işinden olsun itemiyoruz. OSB Altıeylül’e bağlı yeni iş kapıları açılsın. İlla yeni gelenleri belediye kadrosunda çalıştırmak zorunda değiliz. Ya da niye herkes belediye de çalışmak istiyor anlamıyorum. Çünkü OSB’de ya da başka yerde çalışmak zor. Herkes masa başı bir iş klimalı oda talep ediyor” dedi.

Meclis üyesi Deniz, seçimden önce görüşüp dost olduğu hatta ekmeğini yediği bazı meclis üyelerinin şimdilerde telefonlarını açmadığını söyleyerek sözlerini şu sözlerle tamamladı: “İntikam almayı sevmem ama ödeşmek adettendir. Bunu dostlarım için söylüyorum” dedi.

 

HABER: HABER MERKEZİ