CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında TÜK’in emeklinin ve memurun haklarıyla oynadığını söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Haziran enflasyonunu düşük açıklayan TÜİK’in TÜİK işçinin, memurun, emeklinin cebinden çalmak için her zaman yaptığı gibi yine enflasyonu düşürdüğünü söyledi.

TBMM Genel Kurulunda, TÜİK’in son iki yılın mayıs, haziran ve temmuz enflasyon verilerini gösteren CHP’li Serkan Sarı, “Şu tabloya bakın: Bundan son iki yıl önce mayıs, haziran, temmuz aylarında enflasyon rakamları. Ne yapmış TÜİK? Mayısı yüksek, haziranı düşük, sonra yine temmuz ayı rakamlarını yüksek açıklamış. Neden? Çünkü memurun, işçinin, emeklinin maaşından çalabilmek için” diye konuştu.

CHP’li Serkan Sarı şunları söyledi: “AKP'nin ilçe başkanlığı gibi çalışan TÜİK yaptı yine yapacağını. Enflasyonu düşük açıklayan TÜİK işçinin, memurun, emeklinin cebinden çalmak için her zaman yaptığı gibi yine düşürdü enflasyonu. Siz vatandaşı kandırdığınızı sanıyorsunuz ama kazın ayağı öyle değil. Şu tabloya bakın: Bundan son iki yıl önce mayıs, haziran, temmuz aylarında enflasyon rakamları. Ne yapmış TÜİK? Mayısı yüksek, haziranı düşük, sonra yine temmuz ayı rakamlarını yüksek açıklamış. Neden? Çünkü memurun, işçinin, emeklinin maaşından çalabilmek için. Şimdi, memur ve emekliler yüzde 19,31 oranında zam alacak; işçi ve BAĞ-KUR emeklisi ise yüzde 24,73 oranında zam alacak. Çarşıda, pazarda, markette enflasyon yüzde 100'ün üzerinde” dedi.

 

“HALKIN AKLIYLA DALGA GEÇMENİN VERGİSİ YOK!”

Açıklamalarının devamında halkın aklıyla dalga geçmenin vergisi olmadığına dikkat çeken CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı; “Unutmayın, vatandaşımız kalem oynatarak çaldığınız her kuruşu size helal etmedi, etmeyecek.   Sayın Bakan, elektrik, benzin, kira, faizler, enflasyon göreve geldiğinizden beri her gün artıyor. Siz hâlâ fiyat istikrarından bahsediyorsunuz” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: HABER MERKEZİ