Cumhur İttifakı Bandırma Belediye Başkan adayı Cemal Öztaylan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Bandırma ziyaretinde Bandırma’nın il olması durumunda vilayet binası alanı olarak düşündükleri Tekel arazisini gezdirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın da katıldığı karşılama programında Cemal Öztaylan, Bandırma’nın il olma hayalini İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya çok net bir şekilde anlattı.

Belediye Başkanı olarak seçilirse eski tekel binasının olduğu alana  Vilayet binasını yapmak istediğini söyleyen Bandırma Belediye Başkan Adayı Cemal Öztaylan “ Ben belediye başkanlığı dönemimde burasını resmi kurum alanı olarak devletimden aldım. Şerhinde de resmi kurum alanı. Burası daha önce belediye başkanları tarafından resmi kurum ibaresi kaldırılarak alışveriş merkezi yapılmak istenmişti. Ben de rahmetli Kemal Unakıtan ile görüştüm. Daha sonra o olay ortadan kaldırıldı. Allah kısmet ederse belediye başkanı seçildikten sonra sizden aldığımız bu yeri bakanlığımız tarafından kullanılmak üzere devletten yana olan insan ve yöneticiler olarak Bandırma’nın en güzel, en müstesna, değerli  iki yüz milyon olan bu yeri zatıalinize, devletime hediye edeceğim.” dedi.

Araziyi gezen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “  Bandırma’nın il olma isteğini biliyorum. Bandırma için hakkında ne hayırlıysa istişare ederek ortak akılla hep beraber karar veririz. Hayırlısı neyse o olsun.” Dedi.

Öte yandan Cumhur İttifakı Bandırma Belediye Başkan adayı Cemal Öztaylan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile yaşanan bu görüşmeleri ise sosyal medya hesabından “il olma altyapısı, vilayet binamıza kavuşacağız” yazısı ile paylaştı ve süreci anlattı. KAYNAK: BANDIRMA ŞEHİR

HABER: HABER MERKEZİ