FİFA ve UÇK da bulunan yaklaşık 30 dosyanın öncelikle Ulusal Lisans’ı alma adına çözüme kavuşturulması gerekiyor. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Vergi Dairesi borçları için de ilgili kurumlar ile anlaşmaya varılması şart. Hem yabancı oyuncular, hem yerli oyuncular ile alacaklarına karşılık bir anlaşmaya varıldığında ve SGK ile Vergi Dairesine olan borçları da çözüme kavuşturduğumuz da Ulusal Lisansı alacağız.
TFF 2. Lig kırmızı grupta mücadele edecek olan Balıkesirspor’da lig için geri sayım başladı. Hafta sonu deplasmanda İskenderunspor ile karşı karşıya gelecek olan kırmızı beyazlılarda lig öncesi sıkıntılar had safhada. UÇK daki dosyalar nedeniyle transfer yapamayan Balıkesirspor, ligde geçen yıldan kalan kadro ile mücadele edecek.
FİFA ve UÇK da bulunan yaklaşık 30 dosyanın öncelikle Ulusal Lisans’ı alma adına çözüme kavuşturulması gerekiyor. Eğer bu gerçekleştirilemezse Balıkesirspor Ulusal Lisansı alamayacak. Ulusal Lisansı almak için verilen süre 8 Eylül de transfer sezonunun sona ermesi ile bitecek. Ulusal Lisansı almak için UÇK da ki yaklaşık 30 dosyanın muhatapları ile görüşüp anlaşmak gerekiyor. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) ve Vergi Dairesi borçları için de ilgili kurumlar ile anlaşmaya varılması şart.
Geçmiş dönemlerde UÇK da ki dosyalar yüzde 10’lar ile çözüme kavuşturulmuş, Sosyal Sigortalar Kurumuna olan borç için teminat verilmiş, Vergi Dairesi de yapılandırılmıştı. Şimdi de en kötü aynı yolun izlenmesi gerekiyor. Ancak yüz milyonu aşan borç içerisinde bulunan kırmızı beyazlı yönetimin bu çözümü nasıl sağlayacağı da merak konusu.
Yabancı ve yerli oyunculara kırmızı beyazlı kulübün yaklaşık 30-35 milyon lira tutarında borcu bulunuyor. Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu ve Vergi Dairesi’ne olan borçların da 7-8 milyona yakın olduğu öğrenildi. UÇK dosyalarını bir şekilde çözseniz bile SGK ve Vergi Dairesi’ni olumlu sonuçlandıramazsanız Ulusal Lisansı alma şansı yok. Bu iki kuruma olan borçların da ödeme konusunda çözüme kavuşturulması gerekiyor.
Balıkesirspor’un yabancı oyuncularda en yüksek alacağı olan FİFA’ya giden oyuncular Foxı ve Otto. Ardından da diğer yabancı oyuncular geliyor. Hem yabancı oyuncular ile hem yerli oyuncular ile alacaklarına karşılık bir anlaşmaya varıldığında ve SGK ile Vergi Dairesine olan borçları da çözüme kavuşturduğumuz da Ulusal Lisansı alacağız. Eğer bu iki kurumdan ya da alacaklı oyunculardan biri ile anlaşma sağlanmazsa Ulusal Lisansı alma şansımız yok. O da şu demek, Balıkesirspor’a ligin ikinci yarısının başında eksi 3 puan ceza gelir. Ayrıca alt yapıya oyuncu transfer etme şansınız olmaz.
Maddi sıkıntı içerisinde ki yönetimin şu anda FİFA ve UÇK da ki dosyalarını çözme şansı olsa hem transfer açılır hem Ulusal Lisans sorunu olmaz. Balıkesirspor’un işi gerçekten zor. ‘Karanlıktan aydınlığa’ sloganı ile yola çıkan Nedim Ömer başkanlığında ki yönetimi zor günler bekliyor. Bir yanda FİFA ve UÇK dosyaları, bir yanda iki kuruma olan borçlar, transfer yasağının kaldırılması, Ulusal Lisansı alabilmek ve diğer yanda hafta sonu başlayacak olan ligde başarıyı elde edebilmek yönetimi bekleyen sorunlar.
KAYNAK: İHA
Yorum yapın