İvrindi’de öğrenciler sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme projesi ile öğrenciler yetenek taramasından geçti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde hayata geçirilen "Türkiye sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme" programı kapsamında İvrindi ilçesinde düzenlenen yetenek taraması yapıldı.

Havran Gençlik ve Spor Müdürlüğü Kapalı Spor Salonunda yapılan “Sportif yetenek taraması ve spora yönlendirme programına 381 3.sınıf öğrencisi katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün koordinesinde antrenörler ve beden ediğimi öğretmenleri öğrencilere boy, kilo ölçümü, kulaç uzunluğu, esneklik, sıçrama testleri ile kavrama kuvveti testi, 20 metre sürat testi ve çeviklik testi uygulanarak tamamlandı. Taramalar sonucunda öğrenciler yetenekleri doğrultusunda spora yönlendiriliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği İvrindi’de uygulanmakta olan Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi ile öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi ve yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi, okullarda fiziksel ve eğitsel altyapı sağlanması, beden eğitimi ve spor alanında insan gücünün yetiştirilmesi, toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yaygınlaştırılması hedefleniyor.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER