Balıkesirli öğrenci Ömer Taha Dede, satranç turnuvasında 7 yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonu unvanını kazandı.

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okul ve kurumlarda öğrenim gören öğrenciler çeşitli spor dallarında elde ettikleri başarılarla adından söz ettirerek Balıkesir’i gururlandırmaya devam ediyor.

Antalya’da gerçekleştirilen Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nda Balıkesirli öğrenciler üstün bir performans sergileyerek başarılı sonuçlar elde etti. Satranç turnuvalarına katılan öğrenciler, diğer oyuncularla etkileşim kurarak sosyal becerilerine katkıda bulunmanın yanı sura müsabakalarda kazanma ve kaybetme konularında olgunlaşmayı, duygusal becerilerinin kontrolünü sağlamayı da öğreniyor. Öğrencilerin zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunan bir oyun ve spor dalı olan satrançta, 7 Yaş Genel Kategori’sinde mücadele eden Karesi Ercan Kıvrak İlkokulu 1. Sınıf Öğrencisi Ömer Taha Dede, Türkiye Şampiyonu unvanını kazanarak büyük bir başarı elde etti. 2024 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Turnuvası 7 yaş kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak Balıkesir’i gururlandıran Ömer Taha Dede ve altı sporcunun başarısı Balıkesir’in satrançta önemli bir noktada olduğunu da gösterdi.

Türkiye Şampiyonu öğrenci Ömer Taha Dede’nin başarısıyla gurur duyduğunu ifade eden Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Milli Takıma birinci sıradan girerek Milli sporcu olma şerefini kazanıp Türkiye’yi temsil edecek olan minik sporcuya başarılar diledi.

HABER: HABER MERKEZİ