Avrupa futbolunun bireysel anlamda en prestijli ödülü olarak gösterilen Ballon D’Or’un sahibi, daha önce 7 kez kazanan Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Andreas Messi oldu.

Avrupa futbolunun bireysel anlamda en prestijli ödülü Ballon D’Or, 67’nci kez düzenlenen organizasyonla sahiplerini buldu. Inter Miami FC oyuncusu Lionel Messi, Manchester City oyuncusu Erling Haaland ve Paris Saint-Germain oyuncusu Kylian Mbappe arasında geçen yarışta oylama sonucu Lionel Messi Ballon D’Or’un sahibi oldu. Bu ödülle birlikte 8 kez Ballon D’Or kazanan Arjantinli yıldızı 5 Ballon D’Or ile Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo takip ediyor.

Geçtiğimiz sene Katar’da düzenlenen Dünya Kupası’ndaki etkili performansı ile takımını zafere ulaştırması, ödülü almasındaki en önemli etmen olarak görülüyor. Ballon D'Or'u Avrupa dışındaki bir kulüpte oynarken kazanan ilk isim olan 36 yaşındaki ünlü futbolcu, ödüle ulaşan en yaşlı futbolcu olmayı da başardı. Lionel Messi, bu ödülü ilk kez 2009 yılında Barcelona takımında oynarken kazandı.

HABER MERKEZİ