İspanya ile İngiltere, 14 Temmuz Pazar günü Berlin Olimpiyat Stadı'nda 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası kupası için karşı karşıya gelecek.

14 Haziran’da başlayan ve Almanya’nın ev sahipliği yaptığı 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası, yarın İspanya ve İngiltere arasında oynanacak final karşılaşmasıyla sona erecek. İspanya - İngiltere mücadelesi 14 Temmuz Pazar günü (Yarın) saat 22.00’de Berlin Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak.

 

İSPANYA’DAN TURNUVA REKORU

Avrupa Şampiyonası’nın en zor grubu olarak ifade edilen B Grubu’nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’u mağlup eden İspanyollar 9 puanla grubunu lider olarak tamamladı. Son 16 turunda Gürcistan’ı 4-1 mağlup eden İspanyollar, çeyrek finalde Almanya’yı 2-1 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. Mbappe, Griezmann, Dembele gibi oyuncuların bulunduğu Fransa’yı yarı finalde 2-1 deviren İspanya finale yükseldi. İspanya Avrupa Futbol Şampiyonası’nda oynadığı 6 karşılaşmayı da kazanarak rekora imza attı.

 

İNGİLTERE ÜST ÜSTE İKİNCİ KEZ FİNALDE


Hollanda'yı mağlup ederek finale yükselen İngiltere, tarihinde ikinci kez final oynama hakkı elde etti. Hollanda karşılaşmasıyla tarihinde 4. kez yarı final oynayan İngilizler, daha önce ilk kez finalde mücadele ettiği EURO 2020'de İtalya'ya penaltılarla mağlup oldu. İngilizlerin tek hedefi kupaya ulaşabilmek.

 

HAKEM FRANSA’DAN

İspanya ile İngiltere arasında oynanacak 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası finalini Fransız hakem François Letexier yönetecek. Letexier, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası grup aşamasında İspanya - Gürcistan, Danimarka - Sırbistan ve Hırvatistan - Arnavutluk müsabakalarında görev aldı.

 

Haber: Buse ASLAN