Balıkesir İL Emniyet Müdürlüğü tarafından sosyal medya üzerinden sahte hesap açarak vatandaşları dolandıran şahıslara yönelik 85 ekip ve 190 personelin katılımıyla düzenlenen eş zamanlı operasyonda 37 şüpheli gözaltına alındı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından vatandaşları internet siteleri ve sosyal medya platformlarından açtığı sahte hesaplar ile ürün satışı yapmak suretiyle dolandıran dolandırıcılara yönelik yaptığı çalışmalar neticesinde 42 şüpheli tespit edildi.

4 Haziran 2024 tarihinde 85 ekip ve 190 personelin katılımıyla eş zamanlı olarak Adana, Antalya, Amasya, Batman, Bingöl, Diyarbakır, İstanbul, Gaziantep, Kahramanmaraş, Mersin, Muğla, Osmaniye, Şanlıurfa, Trabzon ve Van illerinde şüphelilerin adreslerine yönelik operasyon düzenlendi.

15 ilde şüphelilerin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesine yönelik yapılan operasyonda 37 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 45 adet akıllı telefon, 38 adet sim kart, 8 adet hafıza kartı ve USB bellek, 24 adet banka kartı, 6 adet laptop bilgisayar ile 15 bin 940 ₺ para ele geçirildi.

Konu ile ilgili adli mercilere sevk edilen 37 şüpheliden 15’i tutuklandı.

HABER: BUSE ASLAN