Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) Yeşilay Topluluğu öğrencileri, bağımlılıkla mücadelede farkındalık oluşturmak için bilgilendirme standı kurarak öğrencilere seminerler düzenledi.

Yeşilay Topluluğu, bağımlılıkla mücadele kapsamında Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda BANÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Utaş Akhan tarafından “Neden Sigara İçiyoruz” başlıklı bir seminer düzenledi. Ayrıca, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri tarafından “Tütün Bağımlılığı ve Bağımlılıkla Mücadele (Akran Eğitimi)” başlıklı bir seminer gerçekleştirildi ve öğrenciler bilgilendirildi.

Yeşilay Topluluk Başkanı Pınar Çokgüler, öğrencileri bağımlılıkla mücadelede birlikte hareket etmeye davet ederek, "Yeşilay Topluluğu olarak tütün, alkol, sigara, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı gibi 5 tane bağımlılıkla mücadele ediyoruz. Konferans salonlarında arkadaşlarımızı bilgilendirerek sunumlar gerçekleştiriyoruz. Toplumun daha bilinçli hale gelmesi ve bağımlılıkların önüne geçebilmesi amacıyla farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Arkadaşlarımızı da bizimle birlikte bağımlılıklara karşı mücadelede topluluğa üye olmaları için mutlaka bekliyoruz" dedi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER