Balıkesir siyasetinde AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir ile Yeni Parti İl Başkanı Erden Köybaşı arasında sosyal medya üzerinden başlayan “yetersizsin” tartışması gündem oldu. Aydemir’in kongre sonuçları üzerinden yönelttiği eleştiriye Köybaşı’dan sert ifadelerle yanıt geldi.
MEHMET AYDEMİR’DEN ERDEN KÖYBAŞI’YA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER
AK Parti Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir, Erden Köybaşı’nın katıldığı kongreye ilişkin değerlendirmesinde delegelerin tamamının oyunu alamamasını gündeme taşıdı.
Aydemir, paylaşımında, “Tek aday olduğun seçimde bile delegelerin tam oyunu alamadın Başkan. Yetersizsin” ifadelerini kullandı. Aydemir’in bu sözleri, Balıkesir siyasetinde karşılıklı açıklamaların fitilini ateşledi.
ERDEN KÖYBAŞI’DAN SERT YANIT
Aydemir’in açıklamasına sessiz kalmayan Erden Köybaşı, yanıtında AK Parti İl Başkanı’nın adaylık ve liste belirleme sürecini hedef aldı. Köybaşı, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Kendi başına aday olamayan, kendi listesini bile hazırlayamayan, Ankara’dan aldığı icazet ve gönderilen listeyle seçime (!) giren, istifa etme yeterliliği bile olmayan AKP İl Başkanı, bana ‘yetersizsin’ demiş. Yeterli olup olmadığımı son yerel seçimde gördün. İlk genel seçimde de göreceksin. Tabii o zamana kadar ‘affını’ istemezsen!” ifadelerini kullandı.
BALIKESİR SİYASETİNDE KARŞILIKLI MESAJLAR
İki il başkanı arasında yaşanan tartışmada taraflar, birbirlerinin siyasi performansını ve parti içindeki süreçleri hedef aldı. Açıklamalar, Balıkesir siyasetinde yerel seçim sonuçlarının ve gelecek seçimlere ilişkin mesajların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Mehmet Aydemir’in kongre üzerinden yönelttiği eleştiriye Erden Köybaşı’nın yerel ve genel seçimler üzerinden yanıt vermesi, tartışmanın siyasi rekabet boyutunu öne çıkardı.
Balıkesir siyasetinde gündem yaratan karşılıklı açıklamaların ardından gözler, iki isimden yeni bir değerlendirme gelip gelmeyeceğine çevrildi.





