Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü Klinik Psikoloğu Prof. Dr. Adnan Körpınar, özellikle sentetik uyuşturucuların kullanımının arttığını belirtti ve madde bağımlılığıyla mücadelede zorlu bir sürecin yaşandığını vurguladı.

Balıkesir Valiliği ve Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Koordinesinde, Bandırma Kent Konseyi paydaşlığında "Madde Bağımlılığı ile Mücadele Eğitimi" düzenlendi. Etkinliğe katılanlar arasında Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, Kadın-Der Başkanı Esen Ersoy ve Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanı Dilek Karaaslan yer aldı. Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü Sosyal Çalışmacı Adem Kasap ve Klinik Psikolog Prof. Dr. Adnan Körpınar, katılımcılara madde bağımlılığı, tedavi yöntemleri ve eğitimleri hakkında bilgi verdi.

Prof. Dr. Adnan Körpınar, madde bağımlılığının yaygın olduğu Bandırma'da özellikle metamfetamin kullanımının arttığını belirterek, bu konuda önlemlerin alınması gerektiğini ifade etti. Zorunlu tedavi sürecinin başarı oranının düşük olduğunu dile getiren Körpınar, Balıkesir Valiliği tarafından yürütülen "Bırakırsan Başarırsın" projesi kapsamında açılan rehabilitasyon merkezlerinin önemine değindi.

Tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından hastaların düzenli olarak takip edildiğini söyleyen Körpınar, ayrıca ailelere de madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme yapıldığını ifade etti. Madde bağımlılığının bir kronik beyin hastalığı olduğunu vurgulayan Bandırma İlçe Sağlık Müdürlüğü Sosyal Çalışmacısı Adem Kasap, tedavi sürecinin sadece rehabilitasyonla sınırlı olmadığını ve sosyal uyum sürecinin de önemli olduğunu belirtti.

Bağımlı kişilerin tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından ömür boyu dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Kasap, bu süreçte sosyal ve sportif faaliyetlere yönlendirildiklerini dile getirdi.

HABER: GÜL ÇETİNBAĞ KANBER